Αδιανόητες δηλώσεις Δανίκα: «Η ΕΥΠ δεν πρέπει να έχει εκτελεστές να σκοτώνουν διακινητές;» (video)

Η αντίδραση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στα λεγόμενα του Δημήτρη Δανίκα

δανικας

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας βρέθηκε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ και σχολίασε τόσο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις απαντήσεις του να είναι πραγματικά αδιανόητες καθώς αντιβαίνουν εξ’ ολοκλήρου στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι Εβραίοι ήταν πάντα προοδευτικοί άνθρωποι. Κοιτούσαν πάντα μπροστά. Οι Μουσουλμάνοι, παραμένουν εκεί στο ίδιο, με την μπούργκα με όλα αυτά, έτσι δεν είναι;», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Δανίκας.

«Εάν γενικευτεί ο πόλεμος, «ανάφλεξη» σ’ αυτή την περιοχή, μετά υπάρχει απόλυτη ασσυμετρία. Να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σ’ αυτά. Και πώς θα ξεχωρίζουμε τον οικονομικό μετανάστη από τον άλλο μετανάστη. Αρχίζει ένα πρόβλημα τεράστιο.

Υπάρχει ένα ζήτημα με τους διακινητές κύριε Κυρανάκη, δεν ξέρω τι κάνει η ΕΥΠ εκεί, οι μυστικές υπηρεσίες. Δεν πρέπει να έχουν εκτελεστές; Δεν πρέπει να εκτελούν; Να σας το πω πιο ωμά, πιο κυνικά, δεν πρέπει να εκτελούν τους διακινητές; Να τους σκοτώνουν, το λέω ανοιχτά, ε βέβαια. Για τιμωρία, κατευθείαν. Αυτό θα έκαναν οι Ισραηλινοί, αυτό θα έκαναν οι Αμερικανοί, μπαμ μπαμ κατευθείαν», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Εκεί ήρθε και η απάντηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, που ήταν επίσης παρών στο στούντιο και είπε ότι «Διαχωρίζω την θέση μου. Η ΕΥΠ ούτε καμία ελληνική Αρχή δεν σκοτώνει κανέναν, συλλαμβάνει αυτούς που παρανομούν στα πλαίσιο του ελληνικού δικαίου. Από κει και πέρα η δράση της ΕΥΠ ούτε ανακοινώσιμη σ΄ εμάς είναι, ούτε σε κανέναν άλλον».

Οι δηλώσεις του κ. Δανίκα όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις καθώς ουσιαστικά ζητά από το ελληνικό κράτος να σκοτώνει ανθρώπους που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, αντίληψη που μας επιστρέφει εκατοντάδες χρόνια πριν και ανοίγει τον ασκό του αιόλου προκειμένου η συγκεκριμένη τιμωρία να ισχύσει και για άλλες παράνομες πράξεις.

Βέβαια είναι η αλήθεια πως και από έναν υφυπουργό θα περίμενε κάποιος μια πιο δυναμική αντίδραση απέναντι σε τόσο αισχρές δηλώσεις και όχι απλά ένα «διαχωρίζω τη θέση μου» και ένα «η ελληνική Αρχή δεν σκοτώνει κανέναν», αυτό έλειπε να μην ισχύουν οι νόμοι του κράτους σε μια ευνομούμενη δημοκρατία.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…