Αδιανόητες δηλώσεις από Μπαλάσκα: Bullying γίνεται μόνο στα δημόσια σχολεία, όχι στα ιδιωτικά (video)

Ο Σταύρος Μπαλάσκας επιχειρεί να ταυτίσει τα παιδιά που δεν πάνε σε ιδιωτικά σχολεία με κακοποιητικές συμπεριφορές (bullying) και στοχοποιεί όσα πάνε σε δημόσια σχολεία 

NewsRoom 25/05/2022 | 13:13

Την ίδια στιγμή που όλοι παραμένουν καθηλωμένοι από τις συνεχόμενες αποκαλύψεις περιστατικών bullying που διαδραματίζονται στα ελληνικά σχολεία, ο Σταύρος Μπαλάσκας βρίσκει την ευκαιρία να στοχοποιήσει τα δημόσια σχολεία αδιαφορώντας πλήρως για τις βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις αυτών των κακοποιητικών συμπεριφορών.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ που είχε δώσει οδηγίες για το πως να ξεφεύγει από βαριές ποινές ένας γυναικοκτόνος, υποστήριξε ότι το bullying γίνεται μόνο στα δημόσια και όχι στα ιδιωτικά σχολεία.

Αδιαφορώντας πλήρως για τις βαθιές κοινωνικές αιτίες του φαινομένου, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ επιχείρησε να στοχοποιήσει τη δημόσια εκπαίδευση και να συνδέσει το bullying ως κακοποιητική συμπεριφορά με τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο.

Για τον Σταύρο Μπαλάσκα λοιπόν, οι κακοποιητικές συμπεριφορές συνδέονται με το κοινωνικό status quo, και σίγουρα δεν αφορά τα παιδιά εύπορων οικογενειών που πάνε στα ιδιωτικά σχολεία. 

Δείτε τις απαράδεκτες δηλώσεις που επιχειρούν να συνδέσουν το bullying με την κοινωνική τάξη των παιδιών