Αδιάλλακτη η κυβέρνηση για τον Κουφοντίνα: «Επέλεξε ο ίδιος να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του»

Στο ίδιο αδιάλλακτο μήκος κύματος παραμένει η κυβέρνηση αναφορικά με την υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα - Για προνομιακή μεταχείριση, εκτός πλαισίου του νόμου κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος.

5253827

Είναι προφανές πως ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητεί προνομιακή μεταχείριση, εκτός του πλαισίου του νόμου, δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβέρνηση εμμένει δια της εκπροσώπου της, ανέφερε ότι «εκβιάζει, με απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του» σημείωσε, τονίζοντας πως η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε και εκδικείται. «Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Κι αυτό θα πράξει» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, «ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες κι άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Όπως συμπλήρωσε, «οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δε θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δε θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία» ανέφερε.

Ο Κουφοντίνας «ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, παρ’ ότι έχει αυτό το δικαίωμα από την έννομη τάξη. Θα μπορούσε να σταματήσει  την απεργία πείνας και να ασκήσει ένδικα μέσα». «Η Πολιτεία δε συναλλάσσεται με καταδίκους» τόνισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση οι φυλακές Κορυδαλλού αποσυμφορούνται και πως κανένας βαρυποινίτης δεν μεταφέρεται πλέον εκεί.

Τζανακόπουλος: Η Ν.Δ. βάζει στο πολιτικό ζύγι την ανθρώπινη ζωή

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για απίστευτο κυνισμό καταλογίζοντάς της ότι «βάζει στην πολιτική στάθμιση την ανθρώπινη ζωή, κάτι που εκφεύγει των αρχών του ευρωπαϊκού φιλελεύθερου πολιτισμού, αλλά και του κοινοβουλευτισμού».

«Πρόκειται για μια δραματική τροπή που αναδεικνύει την ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Open, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς για να αλλάξει την ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης από τη μείζονα κυβερνητική κρίση, που επιβεβαιώθηκε και με την παραίτηση του κ. Ταραντίλη, δεν διστάζει να βάλει στη ζυγαριά ακόμη και την ανθρώπινη ζωή». «Είναι απαράδεκτο, η ανθρώπινη ζωή δεν μπήκε ποτέ στο ζύγι των πολιτικών εκτιμήσεων μετά τη μεταπολίτευση», τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «καταδικαστέες και αποτρόπαιες τις πράξεις τρομοκρατίας», υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζεται με αυτές κι ότι «και ο κ. Τζαβάρας, βουλευτής της ΝΔ, πριν από λίγες ώρες δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας, και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αλλά και η κ. Μπακογιάννη που υποστήριξε το ίδιο».

Όπως επεσήμανε, «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες επιπλέον θεωρούν ότι είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να λειτουργεί με όρους εκδικητικότητας και προσωπικής βεντέτας απέναντι σε έναν κρατούμενο που έχει καταδικαστεί».

Τέλος, σημείωσε ότι «η Δημοκρατία δεν χρειάζεται να αυτουπονομεύεται θεωρώντας εαυτόν εκβιαζόμενη, θα ήταν προτιμότερο να επιδειχθεί η ευελιξία που έχει επιδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν». «Έτσι θα φαινόταν η υπεροχή της δημοκρατίας σε σχέση με τα συστήματα αξιών που υπερασπίζεται ο ίδιος ο κ. Κουφοντίνας».

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…