Newsroom

Newsroom

Αδελφή Φύσσα: "Ο Παύλος τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε"

«Ας του απαντούσαν με τραγούδια. Αυτός τραγούδια έγραφε. Δεν σκότωνε».

57d124e61dc52453678b4859

Αυτό κατέθεσε μεταξύ άλλων η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η αδελφή του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα είχε ξεκινήσει πριν από μήνες την κατάθεσή της, αλλά δεν είχε καταφέρει να την ολοκληρώσει τότε καθώς κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Η μάρτυρας, στη σύντομη κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου, είπε ότι η γνώση της για τα γεγονότα, το βράδυ της δολοφονίας, προέρχεται από όσα της είπαν, εκ των υστέρων, οι φίλοι του αδελφού της.

Η Ειρήνη Φύσσα χαρακτήρισε επίπονη την όλη διαδικασία. «Εγώ έχω συγκρατήσει ότι πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε. Προσπαθώ να διαχειριστώ όσα έγιναν είναι αυτά που έχουν λεχθεί εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είδα τον αδελφό μου νεκρό, στο νοσοκομείο», πρόσθεσε και στις λιγοστές ερωτήσεις των συνηγόρων απάντησε ότι «προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβη».

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για τη μουσική του Παύλου Φύσσα, η μάρτυρας είπε: «Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε. Έγραφε για την ελευθερία, την αγάπη… (…) Ας του απαντούσαν με τραγούδια»

Η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα διήρκησε λίγα λεπτά και με την ολοκλήρωσή της η αδελφή του μουσικού ξέσπασε σε κλάματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσής της έφυγε από την αίθουσα υποβασταζόμενη από τον πατέρα της σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η δίκη συνεχίζεται με τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων που έχουν προηγηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης.