Άδειο το σπίτι του Μανιαδάκη – Ήταν έτοιμος να φύγει στο εξωτερικό

Μετά την αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, διαπίστωσαν πως το σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη ήταν άδειο και ήταν έτοιμος να φύγει στο εξωτερικό.

5c2a12d3cd3a18386c5c6ab2

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το κλιμάκιο των εισαγγελέων και αστυνομικών που μετέβησαν στην οικία του κατηγορούμενου για δωροδοκία στην υπόθεση Novartis βρέθηκε ενώπιον ενός «άδειου σπιτιού».

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ήταν σχεδόν αναμενόμενη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ πηγές από το Εφετείο τονίζουν πως η «άδεια οικία» επιβεβαιώνει τις αρμόδιες αρχές ότι «ο καθηγητής ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό».

Ο κ. Μανιαδάκης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο καλείται να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι σε ισχύ η διάταξη των εισαγγελέων για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα σχετίζεται με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Η δίωξη για παθητική δωροδοκία αφορά ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ που καταλογίζεται πως έλαβε ο κ. Μανιαδάκης από την φαρμακοβιομηχανία.

Η εισαγγελική έφοδος στην οικία του καθηγητή οργανώθηκε προκειμένου να βρεθούν και να κατασχεθούν στοιχεία για διακίνηση παράνομων αμοιβών.

Έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη είχε πραγματοποιηθεί ξανά και στο παρελθόν, κατά την οποία είχαν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ παράλληλα είχαν ανοίξει τραπεζικοί του λογαριασμοί στους οποίους βρέθηκαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά τα οποία κλήθηκε να νομιμοποιήσει με πρόστιμο άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους