«Αδειάζουν» τον Σκέρτσο οι εισαγγελείς

Την αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν η ανάρτηση του υφυπουργού παρά των Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου και η στάση του προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσού, αναφορικά με την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη.

w28 184939w28184600skertsos2 1

Συγκεκριμένα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με σημερινή ανακοίνωσή της «εκφράζει για πολλοστή φορά την ανησυχία της για παρεμβάσεις και δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες».

Σύμφωνα με την Ένωση, τα σχόλια αυτά είναι «απαξιωτικά για τους παράγοντες της δίκης, με τελική κατάληξη την υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι ο συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, πριν προβεί σε αναδίπλωση, είχε αναφέρει ότι «τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση». Από την πλευρά του ο κ. Βερβεσός είχε καταφερθεί κατά της εισαγγελέως για τους «απαξιωτικούς και προσβλητικούς» – όπως ο ίδιος είπε – χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά την αγόρευσή της.

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο…», είχε αναφέρει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας. «Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής… Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Ζητώ να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, όπως κατηγορούνται, δεν έχω καμία αμφιβολία», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων.
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…