Αδειάζει τον Μητσοτάκη ο Κακλαμάνης για τις υποκλοπές – «Είμαι κατά του απόρρητου»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών και υπενθύμισε τη διαφοροποίησή του από τη γραμμή της κυβέρνησης αναφορικά με το απόρρητο των παρακολουθήσεων.

kaklamanis 0 0

Τη θέση του αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την έννοια του απορρήτου ξεκαθάρισε και διαχώρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (12/11) στην τηλεόραση του OPEN, ο ίδιος ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως εξαρχής διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή σε ό,τι αφορά στο απόρρητο, δηλώνοντας μάλιστα πως είναι κατά.

Δέχτηκα εσωκομματική επίθεση

«Διαφοροποιήθηκα εξαρχής με την κυβερνητική γραμμή για το απόρρητο και είπα ότι τουλάχιστον ο παρακολουθούμενος δεν μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να μάθει τους λόγους για τους οποίους παρακολουθείται. Εκτιμώ λοιπόν από εσωκομματικές συζητήσεις ότι στο νομοσχέδιο που θα έρθει για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ θα υπάρχει αυτή η πρόβλεψη», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θέμα καθώς δέχτηκε μεγάλη εσωκομματική επίθεση για τη διαφοροποίησή του και αναρωτήθηκε τι θα πουν τώρα όλοι αυτοί που στάθηκαν απέναντί του εάν η πρόβλεψη αυτή υπάρξει εν τέλει μέσα στο νομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή η ΝΔ.

 

Ερωτηθείς για το εάν έχει ανησυχήσει μήπως παρακολουθείται ο κ. Κακλαμάνης απάντησε αρνητικά αναφέροντας πως δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο και πως δεν τον ενδιαφέρει, υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση των υποκλοπών εκτείνεται για εκείνον σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

“Το πρώτο αφορά στην υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείτο το παραδέχθηκε και η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού. Από άποψη κυβέρνησης δρομολογήθηκαν είτε γιατί το ζήτησε η αντιπολίτευση είτε με δικές της πρωτοβουλίες όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το δεύτερο κομμάτι αφορά το Predator. Δεν υπάρχει σήμερα νομοθεσία που να λέει απαγορεύεται η εισαγωγή Predator στην Ελλάδα, βεβαίως απαγορεύεται η παράνομη παρακολούθηση. Αυτό όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει καμία σχέση με την ΕΥΠ και πολύ περισσότερο δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει καμία σχέση με αυτό που κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο μέγας σκηνοθέτης όλης αυτής της ιστορίας είναι ο πρωθυπουργός”, ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης

Μάλιστα, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για το αν επιβεβαιωθεί ότι παρακολουθείτο ο κ. Χατζηδάκης όσο ήταν υπουργός Ενέργειας από την ΕΥΠ τι θα κάνει τότε η Νέα Δημοκρατία, ο Νικήτας Κακλαμάνης αρκέστηκε να σχολιάσει πως “αφήστε μας να το τακτοποιήσουμε εμείς ως παράταξη και ως κόμμα”.

 

 

 

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης