"Αδειάζει" τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νικήτας Κακλαμάνης

«Στόχος του συνεδρίου ήταν η επιβεβαίωση της ιδεολογικής μας ταυτότητας, που παραμένει αναλλοίωτη από το 1974 μέχρι σήμερα. Εκεί στόχευαν όλες οι ομιλίες και οι δηλώσεις, με κορυφαία αυτή του Κώστα Καραμανλή, εγγυητή της ενότητας και της συνέχειας κόμματος και παράταξης» υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα», που θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο, ο Νικήτας Κακλαμάνης κάνοντας γνωστό ότι πριν από το συνέδριο είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Κώστα Καραμανλή και επομένως, όπως σημειώνει «ξέρω τι σας λέω και ως προς αυτό αλλά και ως προς τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

58c2a0b21dc5242f488b4708

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις κάποιων φιλοξενούμενων προσώπων, στο συνέδριο, όπως του Στέλιου Ράμφου και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τις χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσες, αλλά… μέχρις εκεί», ενώ δηλώνει θετικός στο να συμπεριληφθεί και η περίοδος Καραμανλή στην Εξεταστική για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια.

Ερωτώμενος σχετικά, εκτιμά ότι οι συνεχείς αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικογενειοκρατία κάνουν κακό στο κόμμα. «Η δαιμονοποίηση της λεγόμενης οικογενειοκρατίας δεν με βρίσκει σύμφωνο» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης στη συνέντευξή του υπενθυμίζοντας ότι «ένας Μητσοτάκης, ο Κωνσταντίνος, πήρε 47% και ένας Καραμανλής, ο Κώστας, περίπου το ίδιο: 45%. Σίγουρα στην αφετηρία, στην εκκίνηση, δεν έχουμε όλοι το ίδιο πλεονέκτημα. Αυτό το γνωρίζω προσωπικά, όταν το 1990, στην πρώτη μου εκλογή, ξεκίνησα άγνωστος, μόνο οι γιατροί με ήξεραν, και ο μόνος που στάθηκε δίπλα μου ήταν ο πολιτικός μου πατέρας, ο Ευάγγελος Αβέρωφ».

Σχετικά με το άνοιγμα του προέδρου της ΝΔ, στο συνέδριο, προς τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και το προαπαιτούμενο της Φώφης Γεννηματά «να ελεγχθεί πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, συμπεριλαμβάνοντας την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή» ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι «αυτό το αίτημα της μίας και μόνης Εξεταστικής για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ στις εκλογές του 2012, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, γιατί το τότε ΠΑΣΟΚ -άρα και η κυρία Γεννηματά- αντιδρούσε».

Τέλος σε ερώτηση αν «το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά ή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία» ο αντιπρόεδρος της Βουλής απαντά χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να θέλει τις εκλογές έπειτα από 99 χρόνια, όταν λήγει η δέσμευση της ελληνικής περιουσίας μέσω του Υπερταμείου… Άλλο τι θέλω, όμως, κι άλλο τι μπορώ ή τι θα γίνει».

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…