Newsroom

Newsroom

Αδειάζει τον Κάρας ο συνεισηγητής της έκθεσης για την τρόικα

Αδειάζει κυριολεκτικά τον Ότμαρ Κάρας αναφορικά με τα όσα δήλωσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο  συνεισηγητής της…

elegktes troika

Αδειάζει κυριολεκτικά τον Ότμαρ Κάρας αναφορικά με τα όσα δήλωσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο  συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου. Σε σημερινή του ανακοίνωση ο  Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην επίμαχη συνάντηση ο κ. Τσίπρας «παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως».

Η συνάντηση αυτή έγινε, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο γάλλος ευρωβουλευτής στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

«Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της τρόικας. Ο κ. Τσίπρας, μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», εξηγεί ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ότμαρ Κάρας δήλωσε χθες ότι όταν ρώτησε τον κ. Τσίπρα, στην εν λόγω συνάντηση, τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε προτάσεις και επαναλάμβανε ότι εμπιστεύεται την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…