Newsroom

Newsroom

"Αδειάζει" Σαμαρά ο Βίζερ για το χρέος

Αρνητικός σε ένα «κούρεμα του χρέους» τάχθηκε ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ,  αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο…

bizer

Αρνητικός σε ένα «κούρεμα του χρέους» τάχθηκε ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ,  αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης.  Επίσης εξέφρασε την ελπίδα να δει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ελλάδα.

«Η ιδανική μου ευχή για το 2014 είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και απασχόλησης που θα συντάξει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και θα περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές, μέσα στο μείγμα της, αλλά και αλλαγές στη χρηματοδότηση και στη δημόσια διοίκηση» δήλωσε στην Καθημερινή της Κυριακής ο Τόμας Βίζερ, πρόεδρος του Euroworking Group.

Όπως σημείωσε το πρόγραμμα αυτό θα έχει έναν υψηλό δείκτη εσωτερικής ιδιοποίησης – θα το αποδέχονται η κυβέρνηση και οι Αρχές ως δικό τους και όχι ως εξωτερικό καταναγκασμό.

Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, αν και άφησε  ανοικτό το ενδεχόμενο για ελάφρυνση μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στην εφημερίδα Real News, για άμεση ρύθμιση του χρέους όπου θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα» ζητά ο Αντώνης Σαμαράς.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…