«Αδειάζει» Μητσοτάκη ο Μπαλτάκος: Νομική αποτυχία της ΝΔ η προανακριτική Παπαγγελόπουλου

Ο άνθρωπος που διετέλεσε «δεξί χέρι» του Αντώνη Σαμαρά, «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι, από νομικής πλευράς, το κατηγορητήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν μπορεί να σταθεί.

mpaltakos

Νομική αποτυχία για τη ΝΔ και πολιτική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάσος Μπαλτάκος, στην υπόθεση παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα που να στέκεται νομικά με το οποίο παραπέμπουν τον κ.Παπαγγελόπουλο», είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Μπαλτάκος, εξηγώντας πως δεν υπάρχει χρηματισμός, δεν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας κακουργηματικού χαρακτήρα, γιατί επτά υποθέσεις μπήκαν στον αρχείο, για την περίπτωση Λοβέρδου, είτε παραπεμφθεί είτε όχι επίσης δεν υπάρχει κατάχρηση, ενώ τέλος δεν ευσταθεί ίδια κατηγορία γιατί η κ.Ράικου δεν άσκησε καμία δίωξη, άρα δεν μπορεί να την επηρέασε.

«Το κουτσομπολιό δεν είναι αδίκημα», είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η κακουργηματικού τύπου κατάχρηση εξουσίας δεν μπορεί να σταθεί διότι επτά υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί, άρα η κυρία Τουλουπάκη δεν είναι φυσικός αυτουργός και κατά συνέπεια δεν μπορεί αν υπάρχει ηθικός αυτουργός. Μία υπόθεση από τις 10 έχει οδηγήσει σε ποινική δίωξη. Αυτή για τον κ. Λοβέρδο. Για τον οποίο είμαι απολύτως βέβαιο – διότι είναι και φίλος μου – πως είναι πέρα για πέρα αθώος. Πλην όμως, στο δίμηνο που θα διεξαχθεί η προκαταρκτική αυτή εξέταση, ο κ. Λοβέρδος θα τελεί υπό δίωξη. Θα γίνει ανάκληση και θα πρέπει μετά να βγει βούλευμα απαλλακτικό. Αν δε βγει βούλευμα απαλλακτικό δε μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει φυσικός αυτουργός. Αν πάλι δε παραπεμφθεί, θα πρέπει μήνες μετά… μα η επιτροπή όμως τελειώνει σε δύο μήνες, πώς θα κατηγορηθεί ο Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία της Τουλουπάκη όταν δεν θα ξέρουμε στο δίμηνο, κατά πόσο ο Λοβέρδος έχει κριθεί από το Συμβούλιο αθώος».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τάκης Μπαλτάκος ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς πριν από ένα μήνα περίπου είχε δηλώσει πως «πάσχει από δεξιά πολιτική» υποστηρίζοντας ότι στο κόμμα υπάρχουν πολλά «αλεξίπτωτα και κανένα από αυτά δεν έχει γαλάζιο χρώμα».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…