Αδειάζει Μητσοτάκη για το Μακεδονικό και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Σε έμμεσο άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριξε χθες ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη συγκυρία για την επίλυση του Μακεδονικού, προχώρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία. Ο ηγέτης του ΕΛΚ Ζόσεφ Ντολ χαιρέτησε συγκεκριμένα το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης αναφορικά με την ονομασία των πΓΔΜ μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, λέγοντας ότι ευελπιστεί για «απτά» αποτελέσματα.

5a2148761dc52467628b45aa

«Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και χαιρετίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζόσεφ Ντολ σε αποκλειστική δήλωση στην ιστοσελίδα Εuractiv, σε μια δήλωση που έρχεται σαφώς σε πλήρη αντίθεση με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της. «Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση» ανέφεραν εν τω μεταξύ κυβερνητικοί κύκλοι μετά τις δηλώσεις Ντολ.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε το κόμμα του σε μια ανεύθυνη και καιροσκοπική ‘’μη στάση’’ σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ, προκειμένου να ‘’χαϊδέψει’’ την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφεραν περαιτέρω κυβερνητικές πηγές προσθέτοντας ότι «δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και η στρατηγική αυτή μπάζει ήδη νερά: Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χαρακτήρισε σήμερα ως ‘’παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος’’ τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ».