«Άδειασμα» στον Μητσοτάκη και από τον Ν. Αλιβιζάτο για τις υποκλοπές

Ο Ν. Κ. Αλιβιζάτος μίλησε για τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών και "τη δημοκρατία μας, που χωλαίνει

alevizatos

Ο ίδιος ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί πρόσωπο που στήριξε κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης ειδικά σε ζητήματα Δημόσιας Τάξης και το ηχηρό «άδειασμα» του Μητσοτάκη αποτελεί ακόμα μια ένδειξη εγκατάλλειψης του συστήματος Μαξίμου από πρόσωπα που το στήριξαν αρχικά. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στο Magazine του news247, χαρακτηρίζει ως την  πιο σκανδαλώδη πτυχή της υπόθεσης «τις πρώτες μέρες, όταν ακόμη βρισκόμασταν στη φάση του Predator, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, o αρχηγός της ΕΥΠ , όπου διαβεβαίωσε τους παριστάμενους και, μέσω αυτών, τον ελληνικό λαό, ότι η υπηρεσία του όχι μόνο δεν προμηθεύτηκε ποτέ το κατασκοπευτικό αυτό σύστημα, αλλά και ότι η ΕΥΠ δεν είχε ποτέ έως τότε παρακολουθήσει τον κ. Ανδρουλάκη.

«Ο κ. Κοντολέων παραπλάνησε συνειδητά τη Βουλή για ένα θέμα της αποκλειστικής αρμοδιότητάς του, προκειμένου να αποσείσει τις δικές του ευθύνες και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Στο βαθμό που τον εν λόγω κύριο – ο οποίος μάλιστα, από όσα λέγονται δεν συγκέντρωνε ούτε καν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο στοιχειώδη τυπικά προσόντα – είχε επιλέξει απ’ ευθείας, χωρίς καμιά διαγωνιστική ή άλλη ανοιχτή διαδικασία, ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός, η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη είναι δεδομένη».

Ενώ εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε την παράιτηση της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι: «Σε όλες τις προηγμένες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, είθισται πράγματι οι κυβερνήσεις – και όχι απλώς οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί – να παραιτούνται όταν αποκαλύπτονται μείζονα σκάνδαλα· και τούτο όταν σε αυτά εντοπίζονται και πρωθυπουργικές ευθύνες».

Προέβλεψε δε ότι αν η υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα και η έρευνα της ΑΔΑΕ αποκαλύψουν ότι, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τελευταία χρόνια και άλλους πολιτικούς ηγέτες, τότε η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή ή με άλλα λόγια ότι και βουλευτές της ΝΔ θα ρίξουν τη κυβέρνηση τους!

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Αλιβιζάτου  ΕΔΩ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…