Άδειασμα σε Χαρδαλιά από Καλλιάνο: Ποιος του έδωσε την πρόβλεψη για τα 63 χιλιοστά βροχής;

Νέο άδειασμα στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο αναφορικά με τις δηλώσεις Χαρδαλιά για πρόγνωση την οποία είχε λάβει για 63 χιλιοστά βροχής στην Εύβοια.

NewsRoom 10/08/2020 | 18:59

«Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη, αλλιώς θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, «πετώντας» το «μπαλάκι» προς τους μετεωρολόγους, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Μεταξύ των αντιδράσεων υπήρξε και εκείνη του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «αδειάζει» τον Νίκο Χαρδαλιά, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος έδωσε την επίμαχη πρόβλεψη των 63 χιλιοστών βροχής.

«Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η ανάρτηση Καλλιάνου

Επειδή με ρωτάτε πολλοί, οφείλω να απαντήσω. Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την #Εύβοια.

Προσωπικά έβλεπα ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή (χάρτες αστάθειας) και έστειλα εκ των υστέρων τα αποδεικτικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω ποιος εδωσε την πρόγνωση για 63mm στον κ.Χαρδαλιά!

ΥΓ : Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!

Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος.

Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;

Πηγή: documentonews.gr