«Άδειασε» τον Χαρδαλιά ο Ιερέας: Τον συγχαίρω που φίλησε το χέρι μου

Τον Νίκο Χαρδαλιά διέψευσε για το χειροφίλημα ο ίδιος ο ιερέας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS, συγχαίροντας τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που… φίλησε το χέρι του.

NewsRoom 22/09/2020 | 20:35

Μετά τις αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα  που προκάλεσε  το βίντεο στο οποίο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, φίλησε  φιλά το χέρι ενός παπά στην Καρδίτσα, μετά επιτυχή επιχείρηση απεγκλωβισμού που πραγματοποιήθηκε στην Οξυά, ο ίδιος αρνείται πως φίλησε το χέρι του ιερέα, ενώ μάλιστα όπως είπε  «τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ιστορίες, όπως της σημερινής με τη διάσωση των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στην Οξυά Καρδίτσας, «μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω». «Αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό» συμπληρώνει.

Όμως λίγή ώρα αργότερα τον Νίκο Χαρδαλιά διέψευσε για το χειροφίλημα ο ίδιος ο ιερέας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS, συγχαίροντας τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που… φίλησε το χέρι του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας από το σπίτι του στο Μουζάκι, λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό του, ο ιερέας μίλησε για το περιστατικό με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ν.Χαρδαλιά ότι “έκλινε με σεβασμό στο ράσο”, λέγοντας ότι “τον συγχαίρω τον υπουργό γιατί φίλησε το χέρι ιερέα, διότι οι χάρες του Θεού είναι πάνω από όλα όσα γίνονται γύρω μας. Εκεί ακουμπάμε, εκεί στηριζόμαστε, εκεί ελπίζουμε και θα έχουμε σίγουρα τη βοήθεια”.

Όταν ο Ιερέας ρωτήθηκε  μήπως θα έπρεπε να του φιλήσει το χέρι αν ήθελε αλλά φορώντας μάσκα, η απάντησή του ήταν “με τη μάσκα να φιλήσει το χέρι; Δεν θα το παραδεχόμουν εγώ σαν ιερέας. Ποιος πατέρας πάει με τη μάσκα να φιλήσει το παιδί του; Πηγαίνοντας με μάσκα αμφισβητείς τις χάρες του Θεού. Τους νόμους τους σεβόμαστε, όμως οι νόμοι της πολιτείας με τις χάρες του Θεού απέχουν πολύ”.

 

 Τα video αλλά και ο Ιερέας... τελικά είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την διαστρέβλωση της  πραγματικότητας που επιχειρεί να δείξει ο Νίκος Χαρδαλιάς