«Άδειασε» τον Βενιζέλο η Φώφη. Ανακοίνωσε Καμίνη στο Επικρατείας!

Tον Γιώργο Καμίνη έθεσε με απόφασή της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, προκαλώντας τριγμούς στο κόμμα και την έντονη αντίδραση του  πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ

NewsRoom 01/06/2019 | 16:09

Παρά τα σενάρια που επέμεναν ότι η Φ. Γεννηματά θα δώσει τη θέση του επικεφαλής στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν το έπραξε, αδειάζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δίνοντας το χρίσμα στον  Γιώργο Καμίνη,  ο οποίος δεν εξελέγη στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου το ΠΑΣΟΚ που με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην επιλογή της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη στην θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. 

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

»Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», προσθέτει. 


Να θυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε από καιρό ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης (όπου εκλεγόταν) και συνεπώς μετά τη σημερινή εξέλιξη δε φαίνεται να μπαίνει στην επόμενη βουλή, τουλάχιστον με το ΚΙΝΑΛ...