«Άδειασε» την κυβέρνηση και τον Αυγενάκη η FIFA-UEFA

FIFA και UEFA έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ για το ζήτημα των εκλογών κάνοντας λόγο για «μονομερή απόφαση της κυβέρνησης». Ούτε λέξη δεν περιλαμβάνει η απάντηση της FIFA και της UEFA για την περίφημη… «ολιστική μελέτη» που επικαλείται ο Λευτέρης Αυγενάκης.

fifa

Η ΕΠΟ ζήτησε ενημέρωση από την FIFA και την UEFA για το θέμα των εκλογών που με κυβερνητική παρέμβαση μεταφέρθηκαν το φθινόπωρο αντί για τον Ιούλιο, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η επιστολή-απάντηση της FIFA και της UEFA προς την ΕΠΟ για το θέμα των εκλογών, αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού και τα κυβερνητικά σχέδια.

Στην απαντητική επιστολή οι υπερομοσπονδίες κάνουν λόγο για «μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να μην προτείνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νόμου» ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να γίνουν τον Ιούλιο οι εκλογές κάτι που αποτελεί «αξίωμα» αλλά και «συμφωνία όλων».

Επιπλέον FIFA και UEFA επιμένουν για τις πρόωρες εκλογές και τις χαρακτηρίζουν ως «το μέγιστο συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου» δίχως να παραγνωρίζουν το γεγονός πως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κάποιες αποφάσεις προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Παρόλα αυτά αναφέρουν τρία κομβικά σημεία που οι εκλογές είναι απαραίτητο να γίνουν τον Ιούλιο:
α) Να συμπέσουν οι εκλογές με το τέλος της θητείας των ανθρώπων της FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ που εκπνέει στις 31 Ιουλίου.
β) Να μπορεί να γίνει επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας από την «επιτροπή».
γ) Να έχει χρόνο η νέα διοίκηση να οργανώσει τη νέα σεζόν και παράλληλα να προχωρήσει στην εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Στην επιστολή μάλιστα υπάρχει και προειδοποίηση για παρεμβάσεις από τρίτους καθώς και πως εάν η ΕΠΟ δεν χειριστεί τα θέματα της μόνη της τότε θα υπάρξουν συνέπειες (σ.σ απειλή για grexit).

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο αυτό, η UEFA και η FIFA επεσήμαναν σε πολλαπλές περιπτώσεις ότι η ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους. Τυχόν παραβιάσεις της υποχρέωσης αυτής ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της UEFA και της FIFA.

Ως εκ τούτου, και ενόσω η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, προτρέπουμε την ΕΠΟ και τους οικείους ποδοσφαιρικούς παράγοντες να συνδιαλλαγούν άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αθλητικές αρχές όσον αφορά τις διάφορες προκλήσεις που επιμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου θέματος του χρόνου των αρχαιρεσιών.

Παραμένουμε στη διάθεση της ΕΠΟ για οποιαδήποτε περαιτέρω συνδρομή ενδεχομένως απαιτηθεί επί του θέματος».

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

AP - Ινδια τρενο

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Πανκάτζ Κουμάρ Σινγκ. Σε κρίσιμη…

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Κεραυνός

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Αμέσως έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους, όταν περίοικοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

μπάιντεν

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι "αδυσώπητη και…