Νέος οχετός Μπέου: «Δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μας» (Video)

Δεν πτοήθηκε ούτε από την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου από προηγούμενες χυδαίες δηλώσεις του.

5373745 1

Σε μια νέα επίθεση προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη (11/10) στον Βόλο. Δεν πτοήθηκε ούτε από την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου από προηγούμενες χυδαίες δηλώσεις του.

Ειδικότερα, ο Μπέος προχώρησε σε νέο ομοφοβικό παραλήρημα προσβάλλοντας τόσο προσωπικά τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και συλλογικά την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, λέγοντας ότι «γέμισαν οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα… αγόρια που σχολιάζουν την επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα μας περάσετε εσείς την άποψή σας. Δέχομαι αυτή την μερίδα των ανθρώπων, είμαι χαρακτήρας ανοιχτός και γουστάρω, έχω πολλούς φίλους, μ’ αρέσει… Το σωστό θα ήταν να πω πως ο Κασσελάκης δεν είναι πρότυπο και δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μου. Και άμα θέλετε να κάνουμε δημοσκόπηση, να δείτε πόσοι είναι υπέρ μου», είπε συνεχίζοντας τον οχετό.

Επισημαίνεται πως σε μία αθλιότητα άνευ προηγουμένου σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη είχε προχωρήσει ο Αχιλλέας Μπέος σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη νέα εκλογή του το βράδυ της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, από την κεντρική πλατεία του Βόλου. Αφού πρώτα ο ίδιος ευχαρίστησε τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, στη συνέχεια αναφέρθηκε με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δηλαδή τι θες να πεις ρε συ με τα κανάλια που σε προβάλλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά για να παράγουμε π@@@@δες;», δήλωσε ο ίδιος με τους υποστηρικτές του να τον χειροκροτούν και να τον αποθεώνουν.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στις χυδαίες δηλώσεις του δήμαρχου Βόλου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρήγγειλε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου να διερευνήσει εάν ο κ. Μπέος έχει παραβεί το νόμο 4285/2014 περί ρατσιστμού, κ.λπ.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι οι προηγούμενες δηλώσεις του Μπέου,  στοχοποιούν προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι  η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων (βλ. και ΑΠ 858/2020).

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…