Newsroom

Newsroom

Αβοήθητοι ακόμα οι πληγέντες στην Καρδίτσα

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευτεί για τους πλημμυροπαθείς, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις και τις  φρούδες ελπίδες που μοίρασε ο πρωθυπουργός στο πέρασμα του...

ek kards

Αβοήθητοι, μετά την μεγάλη καταστροφή που επέφερε ο κυκλώνας «Ιανός», παραμένουν οι κάτοικοι της Καρδίτσας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Από την 18η Σεπτεμβρίου έως σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που δικαιούνται με το μεγαλύτερο μέρος της καταγραφής να έχει ολοκληρωθεί και οι ίδιοι με θλίψη στα μάτια αγωνιούν για τις ημέρες που έρχονται. Κι όλα αυτά, ενώ τα κρούσματα κορονοΐου αυξάνονται στην περιοχή με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, Κώστα Αθανασίου να απευθύνει έκκληση για ενισχυμένα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Εμπρηστική η δήλωση Βορίδη

Την ίδια ώρα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες της Καρδίτσας εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την κυβερνητική ολιγωρία, ενώ μιλώντας στην «Αυγή» χαρακτήρισαν «προσβλητική» την τελευταία δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Ο τελευταίος είπε (Mega): «Η διαδικασία του  ΕΛΓΑ προϋποθέτει επαλήθευση της δήλωσης ζημίας. Αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο από ορισμένους – θέλω να πιστεύω ελαχίστους- καταχρήσεως γιατί εδώ οικοδομούμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πληττόμενους παραγωγούς και τον ΕΛΓΑ με βάση τα στοιχεία που οι ίδιοι δηλώνουν». «Δηλαδή μας λέει κλέφτες;», διερωτώνται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που πολλοί από αυτούς έχουν χάσει τα πάντα.

Απελπισία και φτώχεια

 «Μέσα στην πόλη της Καρδίτσας η ζημιά ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ», λένε στην «Αυγή» οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες συνυπολογίζοντας ότι ο κυκλώνας «Ιανός» έπληξε περί τις 3.000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις και 5.000 κατοικίες και μεγάλο αριθμό οχημάτων.

«Είμαστε απελπισμένοι και δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας», λένε οι έμποροι και οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της κατεστραμμένης πόλης τους. Αρκετοί από αυτούς παραλαμβάνουν μερίδες  φαγητού κάθε μεσημέρι από τους εθελοντές που έχουν έρθει και μαγειρεύουν, προκειμένου να στηρίξουν τους πληγέντες. Την ίδια ώρα, συγκίνηση σκορπίζει στους κατοίκους «η αγάπη», όπως λένε, «που έρχεται από κάθε γωνία της Ελλάδας». Άλλωστε, από την πρώτη μέρα της καταστροφής, που σημάδεψε την Καρδίτσα, εκατοντάδες δήμοι και χιλιάδες πολίτες στέλνουν τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Σε έξαρση ο κορονοΐος

Μαζί με την φρίκη της καταστροφής, οι κάτοικοι της Καρδίτσας έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυξημένα κρούσματα κορονοΐου. «Τις τελευταίες 20 ημέρες μετράμε αρκετά κρούσματα κορονοΐου», λέει  ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, Κώστας Αθανασίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να γίνει άμεσος και ομοιόμορφος καθαρισμός όλης της πόλης». «Η λάσπη πια έχει γίνει σκόνη και επειδή πλέον έχει προσμίξεις από οργανικά και ανόργανα υλικά, όπως και από πετρέλαιο και φυτοφάρμακα, αυτό το μείγμα είναι τοξικό!», τονίζει ο Κ. Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να πλήξει το αναπνευστικό σύστημα του καθενός και πολύ περισσότερο όσων έχουν ευαισθησία». «Η πόλη πρέπει να καθαριστεί άμεσα», λέει εμφατικά.

Την ίδια ώρα, επισημαίνει πως σημαντική εστία μόλυνσης είναι τόσο τα νεκρά ζώα, που ακόμη δεν έχουν ταφεί, όσο και τα στάσιμα νερά. «Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι, ο ιός  του Δυτικού Νείλου –που μεταφέρεται από τα κουνούπια- είχε χτυπήσει την Καρδίτσα», καταλήγει με την ίδια αγωνία ο  Κ. Αθανασίου.

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…