Newsroom

Newsroom

AbbVie: Η προσέλκυση επενδύσεων Έρευνας & Ανάπτυξης να αποκτήσει χαρακτηριστικά εθνικής πολιτικής

Με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για συμψηφισμό των επενδύσεων Έρευνας & Ανάπτυξης με τις πολύ υψηλές υποχρεωτικές επιστροφές που καταβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, ο Γενικός Διευθυντής της AbbVie κ. Πασχάλης Αποστολίδης μίλησε για το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει στη χώρα μας, το οποίο θα πρέπει να φροντίσουμε να αποδώσει καρπούς στην οικονομία και την απασχόληση τα επόμενα χρόνια.

5b34d93bcd3a183bb45a76d3

Από το βήμα του 3ου Συνεδρίου Υγείας της Ναυτεμπορικής ο κ. Αποστολίδης μίλησε για την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης της πορείας των επενδύσεων Έρευνας & Ανάπτυξης στη χώρα μας, μέσω μιας ειδικής “Ομάδας Εργασίας” στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των CROs.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι προσπάθειες που δεν παρακολουθούνται σε τακτική βάση συνήθως παραμένουν κενό γράμμα. Μια ειδική “Ομάδα Εργασίας” για την κλινική έρευνα μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός, να παρακολουθεί την πορεία διεξαγωγής των κλινικών μελετών στη χώρα μας και να λύνει άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν. Αφετέρου, να εντοπίζει καλές πρακτικές από το εξωτερικό και να προτείνει την ενσωμάτωσή τους στην εθνική νομοθεσία ώστε η χώρα μας να βελτιώνει διαρκώς την ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα που μιλάμε, πολλές κλινικές μελέτες δεν μπορούν να ξεκινήσουν γιατί η αρμόδια Επιτροπή Εγκρίσεων του ΕΟΦ για τις μη παρεμβατικές μελέτες δεν έχει συσταθεί. Μια ειδική “Ομάδα Εργασίας” θα είχε λύσει το θέμα αυτό εντός 24 ωρών αντί να περιμένουμε από τον Ιούνιο».

Τέλος, ο κ. Αποστολίδης σημείωσε ότι η εν λόγω “Ομάδα Εργασίας” μπορεί να καταθέτει προς συζήτηση στη Βουλή κι έναν ετήσιο απολογισμό των δράσεών της ώστε να ενημερώνονται σε βάθος τα πολιτικά κόμματα για την πορεία της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα και να αποκτήσει έτσι η προσπάθεια αυτή τα χαρακτηριστικά εθνικής πολιτικής ικανής να αντέξει στο χρόνο και τον διεθνή ανταγωνισμό.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…