Αβάσταχτη μνήμη – 54 χρόνια έργα και ημέρες της οικογένειας Μητσοτάκη

1965 - 2019: Η παρουσία της οικογένειας Μητσοτάκη στη ΝΔ και το αποτύπωμά της

EK Mitsotakis

– 1965: Αποστασία Μητσοτάκη, αποσταθεροποίηση, δικτατορία. 

1968 – 1973: Η οικογένεια Μητσοτάκη “εξόριστη” στο πολυτελές διαμέρισμα της οδού Μιραμπό στις όχθες του Σηκουάνα και με τους γόνους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία. 

1973: Επιστροφή από τα “ένδοξα Παρίσια” (σαν κάτι να ήξεραν) λίγο πριν πέσει η Χούντα και σφαχτεί η Κύπρος.

– 1975: Το υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας παραχωρεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας το δικαίωμα, να άρει τις ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων για την τραγωδία της Κύπρου

– 1977: Διάσκεψη ΟΗΕ στην Αθήνα. Η Νέα Δημοκρατία υπογράφει την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας

– 1978: Το Κόμμα Νεοφιλελεύθερων κλείνει το σύντομο κύκλο του και ο Μητσοτάκης μπαίνει ως υπουργός Συντονισμού στη Ν Δ.

– 1980: Χάνονται επί Νέας Δημοκρατίας οι 11 πρώτοι φάκελοι της τραγωδίας της Κύπρου από τα υπόγεια της Βουλής.

– 1984: Ο Μητσοτάκης χρίζεται αρχηγός της ΝΔ.

– 1989: Χαοτικό πολιτικό κλίμα συγκυβερνήσεων της ΝΔ με το Συνασπισμό και λαϊκή αγανάκτηση. Μετά τη βολική” δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, – σε διάσταση μαζί του – εφορμά στο πολιτικό στερέωμα.

– 1990: Με υπογραφή Μητσοτάκη ξεπουλιούνται σε ιδιώτες οι δημόσιες συγκοινωνίες, η Πειραϊκή Πατραϊκή, η κρατική Βιομηχανία Ζάχαρης, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ΠΡΟΜΕΤ, ΙΤΚΟ, η Olympic Catering και ξεκινά η ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ και ΔΕΗ και Ολυμπιακής Αεροπορίας

– 1991: Με υπογραφή Μητσοτάκη ξεπουλιέται η κρατική τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, στην Ιταλική εταιρία της μαφίας, Καλτσεστρουτσι. Ο πρόεδρός της, Λορέντσο Παντσαβολτα, κατηγορείται μετά από 5 χρόνια ότι ως Κόζα Νόστρα εξαγόραζε πολιτικούς παντού.

– 1991: Ενδιάμεσος μεταξύ Μητσοτάκη και Παντσαβολτα ο Νίκος Γεωργιάδης, που διορίστηκε ως επίσημος συνομιλητής (πρόσφατα καταδικασθείς τρεις φορές ως παιδεραστής στη Ρουμανία με την αρμοδιότητά θεσμικού στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Από το 1985 ο Ν Γεωργιάδης, με την εταιρία του Exincon μεσολαβούσε στην εξαγωγή τσιμέντων της ΑΓΕΤ στις ΗΠΑ από τον όμιλο Φερουτσι που κατείχε την Καλτσεστρουτσι και λίγα χρόνια μετά διώχτηκε από τους ανακριτές του Παλέρμο ως Κοζα Νοστρα.

– 1991: Δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονερα, από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ (νεολαία ΝΔ) Καλαμποκα, με συνεργούς τους Μαραγκό και Σπίνο, στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Οι τελευταίοι απαλλάχτηκαν με βούλευμα. Ο Καλαμποκας καταδικάστηκε σε ισόβια, αποφυλακίστηκε μετά από 7 χρόνια λόγω καλής συμπεριφοράς και διορίστηκε υπεύθυνος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο.

– 1991: Με το υπ αριθμ 3567/91 έγγραφο Αντώνης Σαμαράς υπογράφει την εισαγωγή προϊόντων από τις Δημοκρατίες Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Βοσνίας και…Μακεδονίας.
Το 1994 ο Μητσοτάκης συναινεί με τη σύνθετη ονομασία της Μακεδονίας και δηλώνει ” σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς”.

– 1993-2004: Η ΝΔ στην αντιπολίτευση. Η πολιτική της, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της υπερχρέωσης της χώρας και της χειραγώγησης – καταστολής συνεχιζεται.

– 2008: Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως ΥΠΕΞ, καταθέτει από το δημόσιο χρήμα 2,5 εκατ. ευρώ στην Καραϊβική, 4,8 εκατ. στην Αντίς Αμπέμπα και 10 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς και φορείς του εξωτερικού. Τα λεφτά αυτά υποστηρίχθηκε ότι δόθηκαν σε ΜΚΟ για την κλιματική αλλαγή και ανύπαρκτο έργο και σε κατασκευή δρόμων στην Αιθιοπία που δεν κατασκευάστηκαν πότε.
Την ίδια εποχή η Μπακογιάννη επιτρέπει στο Χριστοφοράκο, γιο του Νίκου Χριστοφοράκου, γνωστού δωσίλογου των Γερμανών επί Κατοχής, να καταφύγει στο εξωτερικό για να μη δικαστεί ποτέ για το σκάνδαλο απευθείας ανάθεσηςς υπερτιμολογημένων δημοσίων έργων στη Siemens.

– 2012: Η ΝΔ και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη
– σβήνουν τα πρόστιμα 1,2 δις για λαθρεμπόριο πετρελαίου
– Κρίνουν αντισυνταγματική την υποχρεωτική δήλωση πόθεν έσχες για δικαστές
– Κρίνουν συνταγματικές τις περικοπές 1ου , 2ου και 3ου μνημονίου
– Κρίνουν συνταγματική την περικοπή δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο
– Παραγράφουν τα χρέη Κοντομηνά
Επί ΝΔ ο ΟΑΣΘ ως ιδιωτικός οργανισμός συγκοινωνιών πληρωνόταν από το κράτος για 622 λεωφορεία από τα οποία λειτουργούσαν τα 245. Το κράτος έδινε στην εταιρία επιχορήγηση 95000 για αντίτιμο ενοικίου που ήταν 50000 ευρώ. Τα στελέχη της εταιρίας έπαιρναν μισθό 30000 ευρώ το μήνα.

– 2015: Η ΝΔ καταψήφισε το νόμο για άσυλο των προσφύγων και την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς. 
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν υπέρ της προστασίας μαρτύρων που δούλευαν σε μεγάλες εταιρίες και κατέθεταν για σκάνδαλα. 
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και της Χρύσης Αυγής καταψήφισαν την τροπολογία να μην ξεπερνούν οι εργάσιμες ώρες το 8ωρο σε ημερήσια βάση και τις 80 για δυο συνεχόμενες βδομάδες
Οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά στην πρότασή για αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ του αιτήματος του Καναδά να πουλάει για 10 χρόνια δικό του λευκό τυρί ως φέτα με την ονομασία .”μακεδονικό”
Ο Άδωνης Γεωργιάδης ζήτησε την παραγραφή του κομματικού χρέους των 280 εκατ. ευρώ.

Άλλαξε το ΦΥΚ στα φάρμακα υψηλού κόστους, με αποτέλεσμα οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να έχουν 13% επιπλέον κέρδος
Προσέλαβε στο ΚΕΕΛΠΝΟ 23 πρώην υπάλληλους του

Από τις υπερτιμολογήσεις της NOVARTIS. η ζημιά υπολογίζεται για ελληνικό δημόσιο στα 23 δις, όσα δηλαδή πήραμε με υπερτόκους στο 2ο μνημόνιο
Ο “Κήρυκας Χανίων” της οικογένειας Μητσοτάκη πήρε 300.000 ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς και δεν επέστρεψε ούτε ένα. Πούλησε όμως η ΝΔ στην τράπεζα Πειραιώς το Ερρίκος Ντυνάν προς 115 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή του είχε υπερβεί τα 300.

Αυτά και άλλα πολλά. Από τις εκλογές δεν περιμένω την αλλαγή του κόσμου στο καλύτερο. Δεν πάσχω όμως από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Σιχαίνομαι τον εμπαιγμό κάθε είδους γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη, τη μνήμη και την αξιοπρέπειά μου. Ίσως για όλα αυτά, όσοι παθαίνουν άνοια και αλτσχάϊμερ δεν υποφέρουν πια από υπέρταση. Άντε, καλό σαββατοκύριακο.

* Ανάρτηση της Νίνας Γεωργιάδου στο λογαριασμό της στο facebook. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…