Αμπάς για Παλαιστίνη: Αντιμετωπίζουμε μια γενοκτονία

Μιλώντας κατά την έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ, ο Αμπάς είπε επίσης πως οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται διεθνή προστασία απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις.

o palaistinios proedros maxmount ampas

Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν «μια γενοκτονία, ένα πόλεμο που δεν μπορεί να παραβληθεί με άλλον», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει την επίθεσή του στη Γάζα.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Ριάντ το Σάββατο.

«Δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία στρατιωτική λύση ή λύση ασφαλείας στο παλαιστινιακό ζήτημα. Όλες αυτές οι λύσεις έχουν αποτύχει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα εγκλήματα γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου χωρίς καμία πραγματική δράση από την πλευρά του η διεθνής κοινότητα να σταματήσει αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο και να αποδώσει δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό», είπε.

Ο Αμπάς πρόσθεσε: «Καλούμε για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη που θα οδηγήσει σε μια πολιτική λύση με βάση τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας και την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία για την παροχή προστασίας στον παλαιστινιακό λαό. Η Λωρίδα της Γάζας είναι μέρος του παλαιστινιακού κράτους και η πολιτική λύση πρέπει να την περιλαμβάνει».

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε πως το Ισραήλ φέρει ευθύνη για «εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του παλαιστινιακού λαού», κάνοντας έκκληση για τερματισμό της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έκανε επίσης έκκληση για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και απελευθέρωση των ομήρων.

Ομολογία της ΕΛ. ΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία : Νόμιμα είχε στην κατοχή του ο δράστης την καραμπίνα

Αμφιλοχία οδος

Ομολογία της ΕΛ. ΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία : Νόμιμα είχε στην κατοχή του ο δράστης την καραμπίνα

Το όπλο του είχε αφαιρεθεί προσωρινά κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας τον Μάιο…