Α1 Μπάσκετ: "Άλωσε" το Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ήττες στην Euroleague, επικρατώντας με 71-59 του Άρη στο Αλεξάνδρειο στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής της Α1.

58334b1a1dc524b44d8b45e6

Η κυριαρχία των παικτών του Πασκουάλ στα ριμπάουντ (46 έναντι 28) και η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν τα «κλειδιά» της 6ης νίκης των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα. Η επιτυχία του «τριφυλλιού» σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος αναμένεται να βοηθήσει περισσότερο ψυχολογικά τους παίκτες ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί την Παρασκευή με τη Νταρουσάφακα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την αθηναϊκή ομάδα.

Κορυφαίος για τους πράσινους» ο εντυπωσιακός για μία ακόμη φορά Σίνγκλετον, με 16 πόντους, ενώ με 13 τελείωσε το ματς ο Ρίβερς και με 12 ο Μπουρούσης. Από τον Άρη ο Κάμινγκς σταμάτησε στους 17 πόντους, ενώ άλλους 14 πέτυχε ο Μπάκνερ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» στο πρώτο 10λεπτο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα με 17-14 στο τέλος της περιόδου. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στη συνέχεια και έχοντας μεγάλη ευστοχία έξω από τα 6.75 (τρία στα τρία ο Ρίβερς) και συνολικά 7/14 η ομάδα του Πασκουάλ πήρε διαφορά 10 πόντων (36-26) για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το «τριφύλλι» στο +8 (28-36) χάρις στο φόλοου του Κάμινγκς στην εκπνοή.

Στη Τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη και με 15 πόντους (47-32), με τους γηπεδούχους να τα έχουν χαμένα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έσφθιξε την άμυνά της στη συνέχεια και σε συνδυασμό με την αστοχία των «πρασίνων» κάτω από το καλάθι έκανε σερί 7-0 και κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (39-47).

Παρά το γεγονός ότι με τέσσερις βολές του Σίνγκλετον ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και πάλι με 51-39, οι Θεσσαλονικείς με μεγάλα καλάθια του Κάμινγκς κατάφεραν να μειώσουν ακόμη περισσότερο 45-51 και να μετατρέψουν ξανά το παιχνίδι σε ντέρμπι στην τελευταία περίοδο.

Η αντεπίθεση των «κιτρίνων» συνεχίστηκε και με το πρώτο καλάθι του Γιάνκοβιτς περίπου 8 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά κατέβηκε στη μικρότερη τιμή της (50-51). Οι «πράσινοι», όμως, με «αιχμή του δόρατος» τον Γιάννη Μπουρούση και τον Νικ Καλάθη να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο «έτρεξαν» σερί 9-0 (60-51) και κάπου εκεί η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε προς το μέρος τους. 

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…