Newsroom

Newsroom

Α ρε Σέρχιο Ράμος, ήσουν η ντροπή του τελικού!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε δικαιότατα την κατώτερη των περιστάσεων Γιουβέντους και κατέκτησε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το δωδέκατο τρόπαιό της στο Champions League. Το κύπελλο σήκωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο αρχηγός της «βασίλισσας», Σέρχιο Ράμος ο οποίος κατάφερε να μας αποδείξει έμπρακτα ότι εκτός από μεγάλος παίκτης είναι και ένας μεγάλος θεατρίνος. Κοινώς, ένα κωλόπαιδο.

59343d191dc52417218b45a6

Γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος

Τι να πρωτογράψει κανείς για την αξία των παικταράδων που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στη Ρεάλ. Από το τέρμα μέχρι και την επίθεση η ομάδα του Ζιντάν διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ακόμη και ο πάγκος της «βασίλισσας» δεν πρέπει να λογίζεται ως «πάγκος» αφού σε αυτόν κάθονται ονόματα όπως αυτά των Μπέιλ, Τζέιμς Ροντρίγκεζ, Μοράτα, Ασένσιο κτλπ. κτλπ.

Αδιαμφισβήτητη είναι φυσικά και η αξία του Σέρχιο Ράμος ως «ηγέτη» της άμυνας της Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως το βράδυ του Σαββάτου, ο ισπανός που πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου τυλιγμένος με τη σημαία της Ανδαλουσίας, μας απέδειξε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα μπορούσε να προδώσει ακόμα και την ίδια του τη μάνα αν ήταν να κερδίσει ένα ματς. Περίπου σαν αυτό που δήλωνε πριν κάτι μήνες ο «δικός μας», Αλέκος Αλεξανδρής. Δηλαδή πως θα έκλεβε ακόμα και το παιδί του για να κερδίσει.

Ο Σέρχιο Ράμος στη φάση του 84’ λεπτού με τον Γκουαρδάδο μας απέδειξε ότι είναι πολύ «λίγος» και «μικρός» για ένα τελικό Champions League. Όση μπάλα ξέρει τόσος και περισσότερος είναι ο θεατρινισμός του.

Ενώ η ομάδα του βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 3-1, έκανε ένα πεντακάθαρο τάκλιν «σβήνοντας» τον Γκουαρδάδο. Ο Κολομβιανός των γιουβεντίνων σηκώθηκε και έτρεξε να μαζέψει τη μπάλα για να εκτελέσει γρήγορα το πλάγιο. Κάπου εκεί, ακούμπησε λιγάκι τον Ράμος στον ώμο. Μάλιστα, όπως «αποκαλύφτηκε» από τις «παρακάμερες» τον πάτησε και λιγάκι. Αν και δεν πιστεύω προσωπικά ότι το έκανε επίτηδες, ας συμφωνήσω για χάρη των επιχειρημάτων της άλλης μεριάς πως είχε δόλο.

Τι έκανε ο Ράμος; Έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο λες και τον είχαν χτυπήσει χιλιάδες βολτ. Λες και ο Γκουαρδάδο είχε κρύψει στο σορτσάκι του κανά τέιζερ και του την έριξε έτσι στα μουλωχτά.

Ο αρχηγός της βασίλισσας, στριφογυρνούσε για κανά λεπτό στο πλάγιο άουτ κοιτώντας όμως συνέχεια στα κλεφτά αν ο διαιτητής θα έβγαζε δεύτερη κίτρινη στον αντίπαλό του. Όταν αυτό έγινε, ο 31χρονος σηκώθηκε και κοιτώντας τον Γκουαρδάδο που διαμαρτυρόταν και στον Ράμος, του έδειξε χαρακτηριστικά την έξοδο. Κάτι του τύπου, «Έλα αγόρι μου, βγες τώρα έξω και άστα αυτά». Λίγο έλειψε να πιαστούν και στα χέρια.



Ο Κολομβιανός τελικά, πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια και ο Ράμος κατάφερε να θυμίσει σε όλον τον πλανήτη το πόσο θεατρίνος και μικροπρεπής είναι. Εκβίασε μια δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ έμενε κανά δεκάλεπτο και η ομάδα του κέρδιζε με δυο γκολ διαφορά.

Εκβίασε την αποβολή του Γκουαρδάδο όντας ο ίδιος αρχηγός μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο. Γνώριζε ότι τον παρακολουθούν εκατομμύρια λάτρεις του ποδοσφαίρου αλλά δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο να γίνει αδίστακτος. Να γίνει αντιαθλητικός. Να γίνει η γελοία φιγούρα του τελικού. Αν κρίνουμε και από το «γλέντι» που του έριξαν στα social media, έγινε ακόμη πιο μισητός στο κοινό που γουστάρει να βλέπει καθαρή μπάλα. Μέχρι και ο Ρίο Φέρντιναντ τον «έκραξε» λέγοντας πως αν ήταν στη θέση του Ράμος θα ντρεπόταν να κοιτάξει το παιδί του.

Τέτοιοι παίκτες αξίας εκατομμυρίων ευρώ, επαγγελματίες με εκατομμύρια φανς στον κόσμο, δεν πρέπει να έχουν τέτοια συμπεριφορά. Ρίχνουν με αυτόν τον τρόπο κατακόρυφα την αξία τους ενώ την ίδια στιγμή προάγουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Ο Ράμος βέβαια, σε ολόκληρη την καριέρα του δεν έχει αποκλίνει και πολύ από αυτή τη συμπεριφορά. Είναι γνωστός για αυτά τα «καραγκιοζιλίκια» του. Μόλις το Μάιο, στα ημιτελικά του Champions League έδινε οδηγίες στον Ρονάλντο πώς να πετάξει έξω από το ματς τον Γκάμπι με δεύτερη κίτρινη.


Φυσικά είχε και αυτές τις στιγμές:


Επομένως, για όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα που μπορεί να βρει κάποιος για τον ισπανό αμυντικό αν ψάξει στο διαδίκτυο, ο Ράμος ήταν η ντροπή του τελικού του Champions League.  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…