9 υποψήφιοι... ψηφοφόροι πόσοι;

Άνοιξαν στις 08.00 οι κάλπες για την εκλογή του αρχηγού του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στην Κεντροαριστερά. Η ψηφοφορία διεξάγεται έως τις 20.00, εκτός από την Αθήνα που λόγω Μαραθωνίου θα παραταθεί έως τις 21.00. Η συμμετοχή θα κρίνει και το μέλλον του νέου φορέα.

NewsRoom 12/11/2017 | 08:43

Η ώρα της κάλπης για την Κεντροαριστερά έφτασε. Tο πιο σημαντικό στη σημερινή ψηφοφορία είναι είναι πόσοι θα έχουν πάρει μέρος σε αυτήν την παράξενη διαδικασία ανάδειξης του ηγέτη ενός πολιτικού σχήματος που δεν έχει ακόμη ιδρυθεί και που κανείς δεν εγγυάται καν ότι θα υπάρξει.

Η συμμετοχή είναι που θα κρίνει αν το εγχείρημα έχει ή δεν έχει μέλλον.Το στοίχημα γενικά για τον χώρο της Κεντροαριστεράς , είναι αν θα δώσει ο κόσμος ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα νέο πολιτικό σχέδιο.

Πόσες ψήφους χρειάζεται για να αναδειχτεί πρόεδρος από τον Α' γύρο

Για την εκλογή στον πρώτο γύρο χρειάζεται το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δυο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο (19.11.2017). Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες και αν είναι αυτές.

Σημειώνεται ότι δεν μπορεί κάποιος να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου, αν δεν έχει προηγουμένως ψηφίσει στον πρώτο γύρο.