Newsroom

Newsroom

Το 88ο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εδώ!

Με φροντίδα για τις μελλοντικές γενιές και ευαισθησία για τον πλανήτη μας, η AB Βασιλόπουλος, εγκαινίασε το 88ο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο Νέο Βουτζά στη Ραφήνα, σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ, τον διαχρονικό της σύμμαχο σε θέματα Ανακύκλωσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, κάτοικοι της περιοχής και περισσότεροι από 100 μαθητές από σχολεία του Δήμου.

5d9dd564825e6322912ab0e5

Το νέο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, έχει στόχο να συμβάλλει στην ενεργοποίηση και στην παρακίνηση των πολιτών της περιοχής να αναλάβουν δράση και να «αλλάξουν συνήθειες» για ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας. Οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν έως και 6 υλικά, ενώ για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται δίνεται χρηματικό αντίτιμο για την ενίσχυση μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων.

 

5d9dd566825e6326de6955c7

Για μία ακόμα φορά, η ΑΒ αποδεικνύει την ευθύνη που αναλαμβάνει στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται, για την προστασία του Περιβάλλοντος. Άλλωστε αυτό το ταξίδι για την εταιρεία μετράει ήδη πάνω από 15 χρόνια, καθώς είναι η πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ και η μοναδική εταιρεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη που εφαρμόζει το Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, από το 2003. Από αυτή την προσπάθεια, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 15 εκατομμύρια τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών στα κέντρα Ανακύκλωσης ΑΒ, μόνο κατά την τελευταία πενταετία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, τόνισε: «Σήμερα είναι μια διαφορετική ημέρα, μια μέρα έναρξης που έχει σχέση με το τί κληρονομούμε στα παιδιά μας. Γιατί ο κόσμος που ζούμε είναι δανεικός. Τον έχουμε δανειστεί από αυτά και οφείλουμε να τον παραδώσουμε πίσω σε πιο καλή κατάσταση από αυτήν που τον παραλάβαμε. Τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον, πρέπει να γαλουχηθούν μέσα σε αυτό το πνεύμα, ώστε να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα ανακύκλωσης.»

 

5d9dd565825e6326de6955c6

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Σταύρου, δήλωσε: «Είμαι εδώ σήμερα αρχικά ως κάτοικος Νέου Βουτζά, ως ένας άνθρωπος που ζει κι αναπνέει σε αυτό το χώρο 26 χρόνια τώρα» και συνέχισε «Χρειάζεται όλοι σήμερα να αναλάβουμε δράση για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Δεσμευτήκαμε ως εταιρεία να μειώσουμε το πλαστικό κατά 50% μέχρι το 2025 με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με λόγια. Γιατί έχουμε όλοι χρέος απέναντι στον πλανήτη, απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στις νέες γενιές.»

Kατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κλήρωση, στην οποία τρεις μαθητές κέρδισαν πλούσια δώρα, ενώ ανακοινώθηκε η έναρξη μεγάλου διαγωνισμού, σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ, που θα διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα και απευθύνεται σε σχολεία και αθλητικές ακαδημίες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

80 χρόνια συνεχίζουμε μαζί|80 χρόνια αφιερωμένοι σε εσάς

Note to editors

Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει σήμερα 87 κέντρα ανακύκλωσης (33 μικρά και 54 μεγάλα) σε καταστήματα του δικτύου της σε όλη τη χώρα. Στα μεγάλα κέντρα ανακύκλωσης μπορούν να ανακυκλωθούν έως και έξι υλικά: πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά, γυάλινες φιάλες, πλαστικές σακούλες, μεταλλικοί περίακτές και πλαστικά δοχεία, ενώ στα μικρά έως 2 υλικά (πλαστικά μπουκάλια & μεταλλικά κουτιά). Για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται δίνεται χρηματικό αντίτιμο, για την ενίσχυση μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων. Συνδυαστικά, η ΑΒ Βασιλόπουλος δίνει τη δυνατότητα ανακύκλωσης παλιών λαμπτήρων πυρακτώσεως και μπαταριών στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται στα καταστήματά της. Την τελευταία 5ετία πάνω από 15 εκ. τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών έχουν συγκεντρωθεί στα κέντρα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Λίγα Λόγια για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μετρά 80 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην ελληνική αγορά τροφίμων και έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των συνεργατών, των προμηθευτών και των πελατών της με την παροχή άριστης ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών. Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 460 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί περισσότερους από 14.000 εργαζομένους, συμβάλλοντας δυναμικά στην εθνική οικονομία και απασχόληση, ενώ αποτελεί και έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτικούς φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος: https://www2.ab.gr/80xronia/

Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775, kchalkou@ab.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…