Newsroom

Newsroom

750 δισεκ. ευρώ από την Κομισιόν για τις συνέπειες του κορονοϊού – Πόσα θα λάβει η Ελλάδα

Σε Ιταλία και Ισπανία η «μερίδα του λέοντος»

Komision

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισεκ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί ή οικονομική κρίση στην ΕΕ που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Πάολο Τζεντιλόνι.

Η δημιουργία αυτού του ταμείου, που έρχεται να προστεθεί στα άλλα εργαλεία ανάκαμψης, είναι ένα «ευρωπαϊκό σημείο καμπής για να αντιμετωπιστεί μια άνευ προηγουμένου κρίση», σχολίασε ο Ιταλός επίτροπος.

Σύμφωνα με πηγές, η Κομισιόν προτείνει η Ελλάδα να πάρει 22,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. ευρώ σε δάνεια – που συνολικά ισοδυναμούν με το 1/6 του ΑΕΠ της χώρας το 2019.

Σε Ιταλία και Ισπανία η «μερίδα του λέοντος»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα η Ιταλία και η Ισπανία –οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού– να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το νέο ταμείο ανάκαμψης που θα προσφέρει ένα μίγμα επιχορηγήσεων και δανείων, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

Συνολικά από τα 750 δισεκ. ευρώ που αναμένεται να δανειστεί η Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία θα λάβει 173 δισεκ., από τα οποία τα 82 θα είναι επιχορηγήσεις και τα 91 δισεκ. θα είναι δάνεια.

Η Ισπανία μπορεί να λάβει συνολικά 140 δισεκ. ευρώ, από τα οποία τα 77 δισεκ. θα είναι επιχορηγήσεις και τα 63 δισεκ. δάνεια.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…