Newsroom

Newsroom

700 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕΠ στην ελληνική αγορά

Τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ενέργεια,…

etepΤουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, και του αντιπροέδρου της ΕΤΕΠ, Ντάριο Σκαναπιέκο συμφωνήθηκε η εκταμίευση μέρους της χρηματοδότησης που έχουν συμφωνήσει η ΕΤΕΠ με φορείς του ελληνικού δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Η εκταμίευση αυτή καλύπτεται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Από τον περασμένο Ιούλιο είχε επέλθει η συμφωνία να διατεθούν κονδύλια μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόϊερ,του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.