7 χρόνια κάθειρξη για δολοφονία...γίδας

Σε κάθειρξη επτά ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας αγρότης, γιατί πυροβόλησε και σκότωσε γίδα κτηνοτρόφου, επειδή -όπως υποστήριξε- είχε μπει στο κτήμα που φρόντιζε.

NewsRoom 24/12/2018 | 21:03

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ζωοκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ στον παθόντα κτηνοτρόφο επιδίκασε αποζημίωση 300 ευρώ για το ζώο και 600 ευρώ για ηθική βλάβη. Μάλιστα, η Εισαγγελέας πρότεινε να μη δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, αλλά τελικά το δικαστήριο έδωσε με τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η υπόθεση της ζωοκτονίας αρχικά είχε παραπεμφθεί σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αλλά λόγω αναρμοδιότητας εκδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Οκτωβρίου 2013 στο χωριό Μίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε μια γίδα τεσσάρων ετών που ανήκε σε κτηνοτρόφο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και του ανέφερε ότι σκότωσε το ζώο γιατί είχε μπει σε χωράφι που φρόντιζε.

Μάλιστα, ο παθών κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος του είπε να πάει με ένα μαχαίρι και να τη σφάξει πριν ξεψυχήσει. Ο κτηνοτρόφος ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, ενώ κτηνίατρος πιστοποίησε ότι το ζώο είχε πυροβοληθεί.

Πηγή: tharrosnews.gr