Newsroom

Newsroom

6η μέρα βομβαρδισμών στη Γάζα, 90 οι νεκροί

Ραγδαία αυξάνονται καθημερινά οι νεκροί Παλαιστίνιοι που φτάνουν πλέον τους 90 από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Στην…

gaza1

Ραγδαία αυξάνονται καθημερινά οι νεκροί Παλαιστίνιοι που φτάνουν πλέον τους 90 από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Στην πλειονότητα τους οι νεκροί είναι άμαχοι όπως αναφέρουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Κυριακή ήταν μέχρι στιγμής η ημέρα με τις μεγαλύτερες απώλειες με 31 Παλαιστίνιους νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά. «Το Ισραήλ σκότωσε μια οικογένεια 11 ατόμων. Αν σταματήσει τις βιαιότητες, τότε μπορούμε να μιλήσουμε. Πριν από αυτό όμως πως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε μια συμφωνία» υποστηρίζει στέλεχος της Χαμάς στη Daily Telegraph. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Haaretz, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός των κατοικιών οφείλεται σε τεχνικό λάθος.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος στο Reuters, το Ισραήλ είναι έτοιμο για μία χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, αλλά «προτιμά να υπάρξει διπλωματική λύση».

Μετά από μία παύση στη διάρκεια της νύχτας, οι Παλαιστίνοι συνέχισαν σήμερα τις ρίψεις ρουκετών, εκτοξεύοντας 12 μέσα σε διάστημα 10 λεπτών, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μία προσγειώθηκε κοντά σε σχολείο που είχε εκκενωθεί στο Ασκελόν. Τρεις άμαχοι Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας, όπως επιβεβαίωσε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ, προσθέτοντας: «Νομίζω πως είμαστε κοντά (σε μία συμφωνία) αλλά η φύση αυτού του είδους των διαπραγματεύσεων σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε».

Αμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ενώ αύριο αναμένεται η επίσκεψη στη Γάζα του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αμρ μαζί με αντιπροσωπεία αράβων υπουργών και επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπι «για να εκφράσει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό».