63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: «Άνοιγμα» με Σπίλμπεργκ και άρωμα Όσκαρ

Η πρεμιέρα του 63ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης γίνεται την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

THE FABELMANS 768x480 1

Μια γλυκιά ταινία ενηλικίωσης, που αποτίνει φόρο τιμής στη μαγική αύρα και τη λυτρωτική δύναμη του σινεμά είναι το «The Fabelmans», η πιο εξομολογητική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που απέσπασε πρόσφατα το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, είναι η ταινία έναρξης του 63ου ΦΚΘ.

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο Γκάμπριελ Λα Μπελ («Ο κυνηγός», η σειρά «American Gigolo») στο ρόλο του 16χρονου φιλόδοξου σκηνοθέτη Σάμι Φέιμπελμαν. Συμπρωταγωνιστούν η Μισέλ Γουίλιαμς («Mια πόλη δίπλα στη θάλασσα», «Μια εβδομάδα με τη Μέριλιν»), ο Πολ Ντέινο («Θα χυθεί αίμα»), ο Σεθ Ρόγκεν («An American Pickle») και ο Τζαντ Χερς («Άκοπο διαμάντι»).

Ο Σπίλμπεργκ κρατά το διπλό ρόλο του σκηνοθέτη-σεναριογράφου καθώς έγραψε το σενάριο μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ Σεναρίου και κάτοχο Πούλιτζερ, θεατρικό συγγραφέα Τόνι Κούσνερ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Τζον Γουίλιαμς συνεργάτης του σκηνοθέτη στα «Η λίστα του Σίντλερ» και «Τα σαγόνια του καρχαρία» που του χάρισαν τα 2 από τα 5 συνολικά όσκαρ του (ρεκόρ οι 52 υποψηφιότητες του!), ενώ τα κοστούμια έχει σχεδιάσει ο επίσης οσκαρικός Μαρκ Μπρίτζες («The Artist», «Αόρατη κλωστή»).

Το φιλμ θα πραγματοποιήσει αβάν πρεμιέρ σε επιλεγμένες αίθουσες των ΗΠΑ στις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου από την Odeon.

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…