Τα 6+1 κραυγαλέα ψέμματα του Μητσοτάκη στη Βουλή για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Λάσπη στον ανεμιστήρα και εφτά κραυγαλέα ψέματα προκειμένου να βγει από τον πολιτική απομόνωση - Χυδαία ψέματα Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

5664483

Δεν έχουν τέλος τα ψέμματα που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεων συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τις πολιτικές -αλλά ακόμα και τις πιθανώς επερχόμενες ποινικές- ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο εξαιτίας του σκανδάλου παρακολούθησης δημοσιογράφων και πολιτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρωτολογίας και της δευτερολογίας του, ο Πρωθυπουργός πέταξε τόνους λάσπης στον ανεμιστήρα και προχώρησε στη διατύπωση εφτά κραυγαλέων ψεμάτων προκειμένου να κρυφτεί πίσω από την ισοπεδωτική πολιτική λογική «όλοι ίδιοι είναι» , ώστε μην αναλάβει την απόλυτη ευθύνη που του αναλογεί για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Τα τέσσερα ψέμματα για παράνομες παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Τα τρία από τα εφτά ψέμματα του Κυριάκου Μητσοτάκη από βήματος της Βουλής αφορούσαν ψευδείς κατηγορίες ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Σας έχουν καταγγείλει πρώην συνεργάτες σας Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και Βαρουφάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι επί Ρουμπάτη η ΕΥΠ λειτουργούσε και κατά της κυβέρνησής μας».

Μητσοτάκης

Ο κρότος της διάψευσης των λεγομένων του Πρωθυπουργού ακούστηκε μέχρι το αναψυκτήριο της Βουλής. Προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Γιάννης Πανούσης είχαν ήδη διαψεύσει τα ψέματα Μητσοτάκη.

Η Νάντια Βαλαβάνη, με δήλωσή της στον ενημερωτικό ιστότοπο in.gr είπε ότι «δεν είχε ένδειξη για παρακολουθήσεις ή ή για προσωπική της παρακολούθηση και δεν είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για εντολή παρακολούθησής της».

Επίσης, ο Γιάννης Πανούσης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, δήλωσε στο in.gr:

«Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποιους έγκλειστους που ανήκαν σε εγκληματικές ομάδες οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή μου. Εγώ κατήγγειλα ότι υπήρχαν ομάδες που με απειλούν».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της δευτερολόγιας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια υποτιθέμενη δικογραφία από την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η παρακολούθηση του Πάνου Καμμένου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα όμως με τα όσα μεταδίδει το documentonews.gr, η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί ακόμη ένα ψεύδος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η μόνη επιβεβαιωμένη καταγραφή συνομιλιών επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορούσε τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο, με την καταγραφή να αφορά όχι τον ίδιο αλλά τρίτο πρόσωπο που συνομιλούσε με τον τελευταίο.

Και ερχόμαστε στο τέταρτο πρόσωπο, τον Γιάννη Βαρουφάκη, που με εντελώς ψευδή τρόπο «έδειξε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υποτιθέμενο θύμα των παρακολουθήσεων με εντολή Αλέξη Τσίπρα. Η «αποκάλυψη» του Πρωθυπουργού για την παράνομη παρακολούθηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών της επί της περιόδου διακυβέρνησης τους ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τόσο στέρεη που κατέρρευσε με μια μόλις φράση του Γιάννη Βαρουφάκη από το Βήμα της Βουλής: «Δεν είπα ποτέ ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο αρχηγός του ΜΕΡΑ 25 ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι «δεν πήρε ο Τσίπρας την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, δεν διόρισε ένα σεκιουριτά διοικητή της ΕΥΠ, ούτε προσέλαβε τον ανιψιό του, δεν δήλωσε βλαξ, δεν στράφηκε εναντίον του Τύπου εσωτερικού ή εξωτερικού», θέλοντας να υπογραμμίσεις τις αντισυνταγματικές παρακρατικές πρακτικές των παράνομων παρακολουθήσεων που έγιναν με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το 5ο τεράστιο ψέμα Μητσοτάκη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στους εναπομείναντες φιλελεύθερους που εξακολουθούν να στηρίζουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ακόμα ένα ψέμα σχετικά με το ρόλο της ΕΥΠ για την καταδίκη των νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή» είπε από το βήμα της Βουλής, υπονοώντας με σαφήνεια ότι η ΕΥΠ έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εξάρθρωση αλλά και τη φυλάκιση της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ηχηρή ήταν η διάψευση της ανυπόστατης τοποθέτησης του Πρωθυπουργού από τον Θανάση Καμπαγιάννη, ο οποίος ξεκαθάρισε στο προσωπικό του προφίλ ότι:  «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στις υποκλοπές του Ανδρουλάκη και τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρξαν “επισυνδέσεις” τηλεφωνικών αριθμών ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της ΧΑ. Όπου στη δικογραφία της ΧΑ αξιοποιήθηκαν επισυνδέσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και ακούγονται βουλευτές (π.χ. Λαγός), αυτό είναι “εκ πλαγίου”, από επισυνδέσεις τηλεφώνων Χρυσαυγιτών που δεν ήταν βουλευτές. Αυτά είναι γνωστά. Αλλά ο ΠΘ συνειδητά επέλεξε το ψέμα. Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, στην περίπτωση της πολύχρονης εγκληματικής δράσης Χρυσής Αυγής ουδέποτε αξιοποιήθηκε η ΕΥΠ. Τουναντίον, όπως ομολόγησε ο Γερμενής, “χρειάστηκε να ξηλώσουν Αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν”.

Αν, όμως, για την οικονομία της συζήτησης δεχτούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο, και ότι η ΕΥΠ πράγματι παρακολουθούσε τη Χρυσή Αυγή, οφείλει να το αποδείξει καθώς προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Αρχικά, αν ο κ. Μητσοτάκης έχει όντως δίκιο, τότε η δικογραφία κατά της Χρυσής Αυγής γιατί δεν εμπλουτίστηκε με στοιχεία από τις παρακολουθήσεις;
  2. Επιπλέον, ποιο ήταν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς αν αυτό προηγούνταν των συλλήψεων, τότε πιθανόν και να είχαν αποτραπεί εγκληματικές πράξεις.

Το 6ο ψέμα πάνω στο άψυχο σώμα της 5χρονης Μαρίας για να κάνει ρελάνς στο ακροδεξιό του ακροατήριο

Βρισκόμενος σε πλήρη απομόνωση, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να υιοθετήσει τη ρητορική ακροδεξιών προφίλ στο twitter που δεν διστάζουν να προχωρήσουν στον πολιτικό κανιβαλισμό ακόμα και του άψυχου κορμιού της 5χρονης Μαρίας που πέθανε εντελώς αβοήθητη μετά από τσίμπημα σκορπιού σε βραχονησίδα στον Έβρο.

Σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στα πιο ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά ένστικτα εκείνων που επιμένουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρά και τις συνταρακτικές αποκαλύψεις των παράνομων παρακολουθήσεων που έχουν καταλάβει χώρο ακόμα και στα πρωτοσέλιδα διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να αμφισβητήσει το όνομα της μικρής Μαρίας από τη Συρία.

Αναλυτικότερα, ο ίδιος δήλωσε ότι: «Αναρωτιέμαι πραγματικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν σε αυτή την συγκυρία είναι δυνατόν να μην έχουμε όλοι μαζί μια κοινή στάση. Να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν ψέματα ότι δήθεν Έλληνες άφησαν ένα μωρό να πεθάνει στο έδαφος της Ελλάδος και μάλιστα να το βαφτίζουν και Μαρία τις ημέρες της Παναγίας; Ντροπή. Ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα».

Η διάψευση ήταν άμεση από τον δημοσιογράφο Γιώργο Χρηστίδη του Der Spiegel, ο οποίος έχοντας γνωρίσει την οικογένεια της μικρής Μαρίας, έκανε γνωστό μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι: «Όλοι τους (σ.σ. η οικογένειά της) την αποκαλούν Μαρία, που είναι κύριε ΠΘ σύνηθες όνομα στην αραβικό κόσμο (Μαρία ήταν και μια σύζυγος του Μωάμεμ – όχι ότι παίζει κανέναν ρόλο).

Το 7ο ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Δεν φέρει την ευθύνη για τις παράνομες παρακολουθήσεις

Ερχόμαστε, τέλος, στο έβδομο -εξίσου- κραυγαλέο ψέμα που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι δεν είχε γνώση για τις «νόμιμες» επισυνδέσεις στα κινητά τηλέφωνα του Κουκάκη και του Ανδρουλάκη, και συνεπώς, δεν φέρει την πολιτική ευθύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ψευδώς να υποστηρίζει ότι δεν φέρει την ευθύνη για τις «νόμιμες» αλλά «πολιτικά απαράδεκτες» επισυνδέσεις των κινητών τηλεφώνων του κ. Κουκάκη και του κ. Ανδρουλάκη, ψευδώς διότι οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ είχαν περάσει στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

Σήμερα όμως, πέρα από το εάν ο Μητσοτάκης φέρει την ευθύνη για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, έγιναν γνωστοί από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι λόγοι της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αποκάλυψε τον λόγο της καθ’ όλα αντισυνταγματικής και παράνομης εντολής που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τις παράνομες παρακολουθήσεις λέγοντας ότι«Αφού δεν απαντάτε, είμαι υποχρεωμένος να δώσω εγώ απαντήσεις» είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «για τον κ. Ανδρουλάκη δώσατε εσείς εντολή να τον ακούν. Γιατί μέσα στην αλαζονεία σας, δε σας έφτανε να είστε αρχηγός του 1ου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε και τις εξελίξεις στο 3ο κόμμα».

 

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…