Newsroom

Newsroom

Το 5χρονο κοριτσάκι που πέρασε τα κιγκλιδώματα και παρέδωσε ένα συγκινητικό γράμμα στον Πάπα (φωτο & βίντεο)

Ένα κοριτσάκι με αρκετό θάρρος κατάφερε να περάσει ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες της Ουάσινγκτον που έσπευσαν να δουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο, πηδώντας μάλιστα και τα κιγκλιδώματα για να δώσει ένα γράμμα και ένα

Ένα κοριτσάκι με αρκετό θάρρος κατάφερε να περάσει ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες της Ουάσινγκτον που έσπευσαν να δουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο, πηδώντας μάλιστα και τα κιγκλιδώματα για να δώσει ένα γράμμα και ένα tshirt στον Ποντίφικα, που λίγη ώρα αργότερα θα συναντούσε τον Μπάρακ Ομπάμα.

Οι άντρες ασφαλείας έσπευσαν πάνω στο κοριτσάκι για το ξαναβάλουν εκτός κιγκλιδωμάτων, αλλά ο Πάπας έκανε νεύμα ζητώντας να φέρουν το 5χρονο κοριτσάκι προς το μέρος του.

Όταν εκείνο έφτασε, όντας στα χέρια ενός άντρα της ασφάλειας, ο Πάπας το φίλησε στο μάγουλο και του χάιδεψε το κεφάλι.

Στη συνέχεια η μικρή Μεξικανή Σόφι Κρουζ, που είναι κόρη μεταναστών στις ΗΠΑ, του παρέδωσε ένα γράμμα και ένα μπλουζάκι.

Στο συγκινητικό γράμμα είχε και μία ζωγραφιά η μικρή Σόφι έγραφε:

«Πάπα Φραγκίσκο, η καρδιά μου είναι λυπημένη και θέλω να σου ζητήσω να μιλήσεις με τον Πρόεδρο και το Κογκρέσο για να νομιμοποιήσεις τους γονείς μου, γιατί κάθε μέρα φοβάμαι πως θα τους πάρουν μακριά μου. Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να μείνω με τους γονείς μου. Έχω το δικαίωμα να είμαι χαρούμενη. Ο πατέρας μου εργάζεται σκληρά σε εργαστήριο μετάλλου».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «όλοι οι μετανάστες, όπως ο μπαμπάς μου, χρειάζονται αυτή τη χώρα. Πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Αξίζουν μία μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό, γιατί ωφελεί τη χώρα μου και έχουν εργαστεί σκληρά μαζεύοντας πορτοκάλια, καρπούζια, καρότα, κρεμμύδια, σπανάκι και άλλα λαχανικά».

Στη ζωγραφιά σημειώνει: «Οι φίλοι μου κι εγώ, αγαπάμε ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από το ότι έχουμε διαφορετικό χρώμα δέρματος».