Έκθετη η ΕΛ.Α.Σ.: Εισαγγελική έρευνα για τις παραλείψεις αρμοδίων σχετικά με τον «δράκο» των Εξαρχείων

Η Εισαγγελία Εφετών αναφέρει ότι «ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα» και ότι «ουδέποτε ενημερώθηκε για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων» του 23χρονου.

Εισαγγελική έρευνα για παραλείψεις αρμοδίων, σχετικά με την υπόθεση του προφυλακιστέου 23χρονου «δράκου» των Εξαρχείων, που κατηγορείται για έναν βιασμό από 6 απόπειρες στα Εξάρχεια, ξεκινά η ελληνική δικαιοσύνη.

Αφορμή για τη νέα έρευνα της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας είναι το γεγονός ότι οι Εισαγγελείς δεν ενημερώθηκαν για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον προφυλακισμένο κατηγορούμενο ως όφειλαν τα αρμόδια όργανα, μετά την αποφυλάκιση του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Με το ίδιο βούλευμα τέθηκαν στον κατηγορούμενο η εξής περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης διαμονής του στην δομή Μαλακάσας και τις υποχρεώσεις εμφανίσεις στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του την πρώτη, 10η και 20ή ημέρα εκάστου μηνός.Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ενημέρωσε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα όπου όφειλε ο εν λόγω κατηγορούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος. Η υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο. Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος συνελήφθη την Τετάρτη (22/11) και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική κακουργηματική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Πώς οι κάτοικοι και όχι η ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη – Αποκαλυπτική μαρτυρία

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook από τον λογαριασμό Marina Bampali, ο 23χρονος, πιάστηκε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. χάρη στο γεγονός ότι τον αναγνώρισε η ίδια να κυκλοφορεί στα Εξάρχεια και αφού απευθύνθηκε σε ανθρώπους της γειτονιάς, οι οποίοι την ίδια στιγμή παρακολουθούνταν από την αστυνομία και έσπευσαν να τον εντοπίσουν, τελικά οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψή του.

Όπως καταγγέλλει με ανάρτησή της η κοπέλα «χτες ανεβαίνοντας την Θεμιστοκλέους τον είδα μπροστά μου στην Ερεσού γύρω στις 9:45 το βράδυ. Συνειδητοποίησα ότι είναι αυτός από περιγραφές για την εμφάνιση και τα ρούχα του. Σταμάτησα αμέσως ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και ζήτησα από τον οδηγό να παραμείνει ώστε να νιώθω ασφαλής. Προσπάθησα να τον φωτογραφίσω αλλά αυτός γύρισε την πλάτη και κατευθύνθηκε προς την Τοσίτσα. Ειδοποίησα φίλους και γείτονες. Με μηχανάκια τον έψαχναν σε όλους τους γύρω δρόμους ώσπου τον εντόπισαν στην Κάνιγγος. Εκεί ασφαλίτες που παρακολουθούσαν τα παιδιά οδηγήθηκαν στον βιαστή τον οποίο και συνέλαβαν. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Σκέτο ανέκδοτο. Τα Εξάρχεια είναι και θα παραμείνουν γειτονιά».

Διαβάστε περισσότερα: Αποκαλυπτική μαρτυρία για τον «δράκο» των Εξαρχείων: Πώς οι κάτοικοι και όχι η ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

Μαρία Καρυστιάνου 1296x864 1

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

«Για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό…

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

5990083

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Συγκλονίζουν όσα αναφέρει ο Ματίας Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

παπανικολαου

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο πρώην μπασκετμπολίστας προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την…

Πορτοσάλτε: Επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι στον Ζούλα για το «κόψιμο» της λειτουργίας της Μ. Τετάρτης – Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ (video)

Πορτοσάλτε

Πορτοσάλτε: Επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι στον Ζούλα για το «κόψιμο» της λειτουργίας της Μ. Τετάρτης – Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ (video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης και να αφήσει στο…