50.000 ευρώ προσφέρονται σε όσους βοηθήσουν στον εντοπισμό 60χρονης Αμερικανίδας που αγνοείται στα Χανιά    

Το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ προσφέρουν συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι της 60χρόνης Αμερικανίδας Eaton Suzanne, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης όταν και ξεκίνησε πεζοπορία στην περιοχή του Κολυμβαρίου.

suzan

Όπως η συνάδελφος της 60χρονης, Εμμανουέλλα Φιλιππίδη, το ποσό θα δοθεί σε οποίους δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στoν εντοπισμό της 60χρονης γυναίκας που με την επιστημονική της ιδιότητα βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Για τον εντοπισμό της γυναίκας συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα και με τη συνδρομή όλων των διαθέσιμων μέσων χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε όλη την ακτογραμμή από Κολυμπάρι μέχρι Μένιες και Ραβδούχα, σε όλη τη χερσόνησο Ροδωπού και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο των κόλπων Χανίων και Κισσάμου. Σε αυτές συμμετείχαν εκτός από άνδρες της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ, τμήματα των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων, ενώ έγιναν έρευνες και από αέρος με αεροσκάφος της Αερολέσχης Χανίων.

Στο μεταξύ εσπευσμένα έφτασαν σήμερα στα Χανιά οι δύο γιοί της 60χρονης βιολόγου, που αναζητούν κι εκείνοι ίχνη της μητέρας τους. Με μία γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία παίρνουν μέρος η αστυνομία, το λιμενικό, η πυροσβεστική, ο στρατός και η 3η ΕΜΑΚ επιχειρείται ο εντοπισμός της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον τα ίχνη της οποίας αγνοούνται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

«Δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί να χάθηκε. Δεν ξέρω τι να πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πήγε για τρέξιμο και δεν επέστρεψε.…», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΚΡΗΤΗ TV ο γιος της αγνοούμενης.

Η Αμερικανίδα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Δρέσδης, ήταν φυσιολάτρης. Ο γιος της  μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ  TV,  εκτίμησε ότι η μητέρα του δεν έκανε κάτι ασυνήθιστο την ημέρα που εξαφανίστηκε.

 «Απλώς έκανε τρέξιμο. Αθλούνταν κάθε μέρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο ούτε μπορώ να πιστέψω ότι της έχει συμβεί κάτι άσχημο», πρόσθεσε ο γιος.

Σήμερα οι δυνάμεις που συμμετέχουν στις έρευνες ενισχύθηκαν από την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε ενώ αυξήθηκε και η δύναμη της αστυνομίας με την ΟΠΚΕ και τα ΤΑΕ να χτενίζουν το ορεινό τμήμα. Καθοριστική είναι η συμβολή της 3ης ΕΜΑΚ που με το εδικά εκπαιδευμένο σκυλί και μη επανδρωμένο αεροσκάφος ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή τη δύσβατη περιοχή.

Η Σούζαν  Ίτον η οποία βρισκόταν στο Κολυμπάρι για τις εργασίες διεθνούς συνεδρίου βιολογίας, εξαφανίσθηκε την περασμένη Τρίτη το απόγευμα όταν έφυγε από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για να περπατήσει στην περιοχή.

Για την εξαφάνιση της εκδόθηκε silver alert. Η 60χρονη έχει ύψος 1.72, είναι αδύνατη και την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ροζ μπλούζα , λευκό σορτς και αθλητικά παπούτσια.

Πηγή: Νέα Κρήτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό