Newsroom

Newsroom

50 πρόσφυγες και προσφύγισσες πετιούνται από τους «υπεύθυνους» στο δρόμο

«Τη Δευτέρα 1η Μάρτη 2021 το πρωί 50 πρόσφυγες (οικογένειες με παιδιά) πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο, μετά το κλείσιμο της δομής από τον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης)», σύμφωνα με καταγγελία. 

prosfuges

«Τη Δευτέρα 1η Μάρτη 2021 το πρωί 50 πρόσφυγες (οικογένειες με παιδιά) πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο, μετά το κλείσιμο της δομής από τον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης)», όπως καταγγέλεται σε σελίδα συλλογικότητας στο Facebook.

Όπως αναφέρουν οι αλληλέγγυοι/ες της συλλογικότητας Νισάφι «Η δομή που λειτούργησε στο κέντρο της πόλης από τα τέλη περίπου Νοέμβρη του 2019 ως και σήμερα, κλείνει στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες/ισσες ενώ έχουν πάρει άσυλο μόνο ορισμένα μέλη των οικογενειών τους έχουν λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα. Επομένως, εφόσον υπάρχουν μέλη αυτών των οικογενειών που δεν έχουν λάβει τα χαρτιά τους παραμένουν εγκλωβισμένοι. Μέσα σε αυτό το κλίμα πετάγονται κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς καμιά προστασία και χωρίς φυσικά τα πενιχρά επιδόματα που έπαιρναν μέχρι χτες».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους