Newsroom

Newsroom

50 νεκροί από κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στη Ρίγα της Λετονίας

Κατακόρυφα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στη Ρίγα της Λετονίας: Συνολικά 50 άτομα έχουν…

letonia katarreusi orofis souper market

Κατακόρυφα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στη Ρίγα της Λετονίας: Συνολικά 50 άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά από τα συντρίμμια του πολυκαταστήματος. 
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρεις πυροσβέστες, που χτυπήθηκαν από τμήμα της οροφής που κατέρρευσε λίγο αφού έφτασαν στο σημείο.
Το RIA Novosti μετέδωσε, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Νιλς Ούσακοβς, ότι περίπου 70 άτομα βρίσκονται ακόμα κάτω από τόνους μπετόν. 
Τουλάχιστον 34 άτομα έχουν τραυματιστεί, 28 από τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Η αστυνομία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων. 
Τουλάχιστον 60 στρατιώτες κλήθηκαν στο σημείο του συμβάντος προκειμένου να βοηθήσουν τα συνεργεία διάσωσης, δήλωσε ο Στρατός στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
Τα λετονικά τηλεοπτικά μέσα μετέδωσαν ότι τρεις γερανοί ανασύρουν τσιμεντόλιθους από την οροφή ούτως ώστε οι διασώστες να μπορούν να πραγματοποιήσουν το έργο τους, ωστόσο εκφράζονται ανησυχίες για περαιτέρω κατολισθήσεις.
Ο πρωθυπουργός Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι το έργο διάσωσης πιθανώς θα συνεχιστεί για ακόμα πολλές ώρες. «Είναι σαφές ότι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρίχαρντς Κοζλοβσκις.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν άμεσα έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.
Το εμπορικό κέντρο είχε κατασκευαστεί το 2011 και είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας.
in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…