Newsroom

Newsroom

50 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στη Χίο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χίο έχει μετατρέψει σε στάχτη περίπου 50…

chios

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χίο έχει μετατρέψει σε στάχτη περίπου 50 χιλιάδες στρέμματα.

Οι υπεύθυνοι της κατάσβεσης εκφράζουν ανησυχία λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά δηλώνουν αισιόδοξοι λόγω του ότι κάποια μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.

Στη Χίο μετέβησαν χθες και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να ενισχύσουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την Κυριακή στις 12.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των αρμόδιων για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στο νησί επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές και 79 άτομα του στρατού, ενώ από αέρος συνδράμουν εννέα αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα ενώ στο λιμένα των Μεστών κατέπλευσε και το αρματαγωγό «ΣΑΜΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού που μεταφέρει 20 Πυροσβεστικά οχήματα από μονάδες του Λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Τα πύρινα μέτωπα που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα του νησιού ενώ αυτά στο νότιο τμήμα έχουν τεθεί υπό έλεγχο.


Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…