Newsroom

Newsroom

5 δημοσκοπήσεις, πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και… ισοπαλία

Λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, πέντε δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας που ισχυρίζονται πως έχουν τραβήξει τη φωτογραφία της στιγμής. Δύο από αυτές δίνουν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, δύο άλλες το ΣΥΡΙΖΑ και μία δίνει ισοπαλία. Πάντως μόνο μία από αυτές δίνει διαφορά που ξεφεύγει από το όριο του στατιστικού λάθους. Σε κάθε περίπτωση, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, θα... ξαναπέσουν οι μάσκες.

kalpi max 0 1

Λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, πέντε δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας που ισχυρίζονται πως έχουν τραβήξει τη φωτογραφία της στιγμής. Δύο από αυτές δίνουν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, δύο άλλες το ΣΥΡΙΖΑ και μία δίνει ισοπαλία. Πάντως μόνο μία από αυτές δίνει διαφορά που ξεφεύγει από το όριο του στατιστικού λάθους. Σε κάθε περίπτωση, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, θα… ξαναπέσουν οι μάσκες.

Πέρα από την πρώτη θέση, ρευστό εμφανίζεται το σκηνικό και ως προς τα κόμματα που παλεύουν για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, καθώς σε κάποιες δημοσκοπήσεις η Ένωση Κεντρώων κι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφονται πάνω από το 3% και σε άλλες κάτω από το όριο. 

Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» 
Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει οριακό προβάδισμα με 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΚΚΕ 6,2%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%. Στη Βουλή φαίνεται να εισέρχονται η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και η ΛΑΕ με 3,4%. Εκτός φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,7%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 48%. Με μία ποσοστιαία μονάδα ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (47%). Ο Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει 41%, η Φώφη Γεννηματά 36%, ο Πάνος Καμμένος 31%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27%, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης 15% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 12%.

Pulse για «Το Ποντίκι» 
Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «βγάζει» η δημοσκόπηση της Pulse για «Το Ποντίκι», καθώς εξασφαλίζουν από 28% στην πρόθεση ψήφου. Η Χρυσή Αυγή είναι στην τρίτη θέση με 6,5% ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν 5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) συγκεντρώνει 6,5% και η ΛΑΕ 3,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη μπαίνει στη Βουλή με 3% ενώ εκτός φαίνεται ότι μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.

Κάπα Research για «Το Βήμα»
Οριακό προβάδισμα 0,6% σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ., στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.
Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.

E-Voice για τα dikaiologitika.gr
Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της e-voice για τα dikaiologitika.gr
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29% και προηγείται με 3,6% της Ν.Δ που ακολουθεί με 25,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%. Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή.
Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.

Metrisi για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δίνει πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 1.4%.
Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,6% ενώ ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5,1%, το Ποτάμι 4,7% ενώ η Λαϊκή Ενότητα καταγράφει ποσοστό 3,2%. Σε απόσταση αναπνοής η Ενωση Κεντρώων με 3,1% ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 2,7%.
Στην ίδια δημοσκόπηση ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων μπαίνουν οριακά στη Βουλή με ποσοστό λίγο πάνω από το 3% ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ. 

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…