Newsroom

Newsroom

4η η Ελλάδα σε προτιμήσεις τουριστών για το 2012

Τέταρτη χώρα ως προτιμώμενος τουριστικός προορισμός είναι η Ελλάδα με ποσοστό 4% για το 2012, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε…

greece

Τέταρτη χώρα ως προτιμώμενος τουριστικός προορισμός είναι η Ελλάδα με ποσοστό 4% για το 2012, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ευρωβαρόμετρο. Τα πρωτεία κατέχει η Ισπανία (10%), ακολουθεί η Ιταλία με 7%, και τρίτη είναι η Γαλλία με 6%.

Όσον αφορά την κύρια αιτία που κάποιοι δεν πήγαν διακοπές το 2011, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 70% των Ελλήνων δεν πήγαν διακοπές, επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους, ενώ το 80% εκείνων που πήγαν διακοπές, έμειναν στην Ελλάδα. Γενικά, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες την περασμένη χρονιά προτίμησαν τη χώρα τους (Ιταλία 74%, Κροατία 73%), ή άλλη χώρα της ΕΕ και πολλοί περισσότεροι δήλωσαν ότι θα επιλέξουν την Ευρώπη ως προορισμό για το 2012. Η διάρκεια των διακοπών των ερωτώμενων που θα ταξιδέψουν το 2012, για το 41% θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (από 4 έως 13 διανυκτερεύσεις) ενώ για το 27% θα είναι μικρής διάρκειας ταξίδια. Θα προτιμήσουν και πάλι τη χώρα τους (52%) ή μια άλλη χώρα της ΕΕ (37%).

Η έρευνα του Ευρωβαρομέτρου βασίζεται σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν σε τυχαίο δείγμα 30.000 πολιτών ηλικίας 15 ετών και άνω, στα κράτη-μέλη της ΕΕ, στη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Κροατία, την Τουρκία, τα Σκόπια, τη Σερβία αλλά και το Ισραήλ.