Newsroom

Newsroom

Φωτιά στον Έβρο: Για 10η μέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς προκειμένου να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

5951117

Τέλος, δεν έχει ο πύρινος εφιάλτης στον Έβρο, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα (28/08) για δέκατη συνεχόμενη μέρα.

Σημειώνεται πως καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς προκειμένου να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Όπως μεταδίδει το evros-news, τα εναέρια μέσα κάνουν επίσης υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο, ο αριθμός τους ωστόσο είναι ανεπαρκής.

Έριξαν αρχικά το βάρος στην περιοχή της Κοτρωνιάς, πάνω από την Δαδιά και στη συνέχεια, όταν η κατάσταση έγινε πολύ κρίσημη, έφτασαν και στην Λευκίμη.

Παράλληλα, επεκτείνονταν οι αντιπυρικές ζώνες γύρω από την Λευκίμμη και παράλληλα πυροσβέστες με οχήματα είχαν ακροβολιστεί περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να πραγματοποιήσει μια πρώτη αποτίμηση της καταστροφής.

Σημειώνεται ότι από σήμερα μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις από τους πυρόπληκτους.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, «η ακριτική μας αυτή περιοχή έχει πρωτεύουσα σημασία, θα φανεί και από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακοινωθούν, αλλά και από τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες θα ακολουθήσουν. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε δεν είναι επικοινωνιακό, είναι ουσιαστικό και μεταφράζεται σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης».

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας