Καπραβέλος: Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας

Για έβδομο κύμα κορονοϊού κάνει λόγο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος το οποίο τοποθετεί χρονικά στα τέλη του φθινοπώρου.

«Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας με ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων που ανήρθαν σε 1.150 μόνο τον Ιούλιο» δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας πως «οι απώλειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν δεν είχαν καταργηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ακραία χαλαρωτικά μέτρα».

«Φτάσαμε σε 150.000 κρούσματα την εβδομάδα και η κατάργηση της μάσκας σε κλειστούς χώρους μας προβληματίζει περισσότερο εν όψει του 7ου κύματος, είπε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι το επιχείρημα «έχουμε τα εμβόλια» για τους επιστήμονες δεν αρκεί πλέον.

Εν όψει της επιστροφής των αδειούχων και του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε ότι ο ιός «από μόνος του δεν θα παρουσιάσει ύφεση» και επέμεινε στην έγκαιρη εμβολιαστική εκστρατεία αλλά και σε επαναφορά των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σημείωσε τα εξής:

Με δύο δόσεις εμβολίου η ανοσία έχει πέσει στο 50% σε σχέση με τις παραλλαγές, h  αποτελεσματικότητα με την τρίτη δόση φτάνει στο 85% και ξεπερνά το 95% με τέταρτη δόση.

«Ακόμη και σε νόσηση το εμβόλιο δεν προφυλάσσει σε σχέση με τις παραλλαγές. Ο ιός έχει βρει τον τρόπο να παρακάμπτει τη φυσική και τεχνητή ανοσία» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος συμπληρώνοντας πως δεν πρέπει να υποτιμώνται οι μάσκες.

 

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης θα πραγματοποιήσει περίπατο…

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Θα κληθούν να καταθέσουν τα ετεροθαλή αδέρφια που υποστηρίζει το κορίτσι ότι ήταν μπροστά στις…