Efood: Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων – Μοτοπορείες και στάση εργασίας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία, μείωση των χρημάτων για τα καύσιμα και καθορισμό ωραρίου εργασίας.

5381456 2

Οι διανομείς της Efood συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και γιγαντώνουν τον αγώνα τους με συνεχείς κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, εχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν μοτοπορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες κατήγγειλαν ότι η εταιρεία προωθεί ένα νέο μοντέλο εργασίας αλλάζοντας τους εργασιακούς όρους για τους free lancer διανομείς.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία, μείωση των χρημάτων για τα καύσιμα και καθορισμό ωραρίου εργασίας, επιδιώκοντας να εργάζονται ως μισθωτοί, χωρίς όμως τα δικαιώματα του μισθωτού εργαζόμενου.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι αποδοχές τους μειώνονται δραματικά κατά περίπου 30%.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της e-food στη Θεσσαλονίκη Ηλίας Νεοχωρίτης, στο Grtimes.gr για άλλη μία φορά η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκει τρόπους να εκμεταλλευτεί για όφελος της, διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν πολύ συχνά εξαντλητικά ωράρια για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Στο πλευρό τους και οι μισθωτοί εργαζόμενοι της εταιρείας που εχθές πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το λεγόμενο συνεργατικό μοντέλο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξαρτημένη εργασία που απαλλάσσει του εργοδότες από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αποτελεί μια μεγάλη απάτη από πλευράς της εταιρείας και του υπουργείου Εργασίας.

Στο όνομα της ελευθερίας της αύξησης εισοδήματος διαμορφώνουν εργασιακές συνθήκες χωρίς καμία προστασία, χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας 10ωρα και 12ωρα, ώρες οδήγησης για πληρωμή με το κομμάτι.

Ταυτόχρονα έχει δοθεί δυνατότητα να ξεφυτρώσει το δουλεμπόριο ακόμη και στη διανομή, με εργολάβους που εκμεταλλεύονται συναδέλφους, με χειρότερες συνθήκες εργασίας από άλλες χώρες».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…