40ωρο για τους στρατιωτικούς ή υπερωρίες, ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θέτει το ζήτημα που αφορά στο ωράριο εργασίας και την υπέρβασή του από τους…

stratos 6

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θέτει το ζήτημα που αφορά στο ωράριο εργασίας και την υπέρβασή του από τους υπηρετούντες στα Κέντρα Εκπαίδευσης και σε άλλες μονάδες και υπηρεσίες.

Οι στρατιωτικοί ζητούν την άρση της αδικίας είτε με την προσαρμογή της άσκησης εκτέλεσης των υπηρεσιών εντός του νομοθετημένου πλαισίου των σαράντα (40) ωρών, είτε την αναγνώριση της υπερωριακής απασχόλησης των στελεχών που εκτελούν τις επιπλέον υπηρεσίες, με σχετική αποζημίωση .

Οι στρατιωτικοί της Ένωσης Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζουν  ότι στην καθιέρωση της 40ωρης πενθήμερης εργασίας για όλο το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, “σαφώς συμπεριλαμβάνεται και το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων”. 

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με απόφασή του τροποποίησε ανάλογα το ωράριο εργασίας για το σύνολο του προσωπικού των Στρατιωτικών Μονάδων και Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ορίσθηκε ως ώρα έναρξης για το θερινό ωράριο εργασίας η 07:00 και ως ώρα λήξης η 15:00, ενώ για το χειμερινό ωράριο εργασίας ως ώρα έναρξης η 07:30 και ως ώρα λήξης η 15:30. Ειδικότερα, θεσπίστηκε από το ΓΕΣ/ΔΕΚΠ για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Σχολών, Κέντρων και Μονάδων που διεξάγουν απογευματινή – νυχτερινή εκπαίδευση, ώρα έναρξης εργασίας η 07:00 και ώρα λήξης η 14:30. 

“Ωστόσο, στις Μονάδες, τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως αλλά και τις Σχολές”,αναφέρουν “το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές πέραν της εκτέλεσης 24ωρων υπηρεσιών, προβλέπεται και η εκτέλεση εβδομαδιαίων υπηρεσιών οι οποίες επίσης εκτελούνται καθ’ υπέρβαση του καθορισμένου ωραρίου”

Στο έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα επισημαίνει ότι σε αντίθεση “με ότι συμβαίνει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στερούνται του δικαιώματος αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησής τους για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών” και καταλήγει:

“Κατόπιν των παραπάνω, προτείνεται για άρση της παραπάνω στρέβλωσης, σε ότι αφορά στην εκτέλεση των ως άνω εβδομαδιαίων υπηρεσιών, είτε η προσαρμογή της άσκησης εκτέλεσής τους χωρίς την υπέρβαση των σαράντα (40) ωρών εργασίας, είτε η αναγνώριση της υπερωριακής απασχόλησης των στελεχών που εκτελούν τις ως άνω υπηρεσίες, αποζημιώνοντάς τους ανάλογα”. onalert.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…