Newsroom

Newsroom

4 πάρκα ρημάζουν στην Αττική με την ανοχή των δήμων

Θλιβερή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τέσσερα πάρκα πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αττικής, καθώς μέρα με τη μέρα «βυθίζονται» στην εγκατάλειψη.…

parko

Θλιβερή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τέσσερα πάρκα πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αττικής, καθώς μέρα με τη μέρα «βυθίζονται» στην εγκατάλειψη.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Αφροδίτη Καρίμαλη για το Έθνος, Αλσος Βεΐκου, Λόφος Στρέφη, Πεδίον Αρεως και πάρκο Αντ. Τρίτση, αποτελούν βασικούς πνεύμονες πρασίνου της τσιμεντούπολης, που ωστόσο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας κυρίως της ελλιπούς συντήρησης.
Σύριγγες και σκουπίδια διάσπαρτα, παγκάκια σπασμένα, κρουνοί χαλασμένοι, φώτα κατεστραμμένα και έντονη δυσοσμία παντού. Οι σοβαρές ζημιές, εξαιτίας κυρίως των βανδαλισμών, δεν αποκαθίστανται, λόγω έλλειψης χρημάτων.
Το Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, που διαθέτει αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις, ρημάζει, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί έναν πρότυπο χώρο αναψυχής για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Σήμερα βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας του, όπως παραδέχεται ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό για την επαρκή συντήρηση και φύλαξή του. Αδεια σιντριβάνια αποτελούν εστίες μόλυνσης καθώς μέσα σ’ αυτά βρίσκονται πεταμένα σκουπίδια. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις προβληματικές, ενώ σε αρκετά σημεία παρατηρούνται καλώδια κομμένα, όπως επίσης και άλλες ζημιές που αποτελούν παγίδες για τους εκατοντάδες μαθητές που πηγαίνουν εκδρομή στο άλσος.

Ναρκωτικά
«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που εργάζονται στο Αλσος είναι συμβασιούχοι συγκεκριμένων ειδικοτήτων και ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να τους αναπληρώσει με μόνιμο προσωπικό αντίστοιχων ειδικοτήτων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016», αναφέρει ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε στις αρχές Δεκεμβρίου να έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του.
Ο λόφος του Στρέφη αντιμετωπίζει και αυτός σοβαρά προβλήματα, κυρίως γιατί δεν υπάρχει φύλαξη. «Μάστιγα» παραμένει το εμπόριο ναρκωτικών που αποτρέπει στους κατοίκους να το επισκεφθούν. Το μικρό υπαίθριο θεατράκι, το γήπεδο, η παιδική χαρά είναι εγκαταλειμμένα.

Τον Πεδίον του Αρεως, που βρέθηκε κι αυτό στο «μάτι του κυκλώνα», γίνεται προσπάθεια για τη διάσωσή του και για τον λόγο αυτόν, η Περιφέρεια Αττικής θα το κλειδώνει τις νυχτερινές ώρες. Η απόφαση πάρθηκε καθώς το τελευταίο διάστημα προσέλκυε κάθε είδους παρανομία.
Το πάρκο Τρίτση, το τελευταίο καταφύγιο άγριας φύσης του λεκανοπεδίου, με έκταση 1.150 στρέμματα έχει αφεθεί στην τύχη του. Οι Δήμοι Αγ. Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως τους τελευταίους μήνες στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης συντελείται τεράστια οικολογική καταστροφή. Οι εγκαταστάσεις του παρουσιάζουν εικόνα έντονης φθοράς. Τα κτίρια είναι εγκαταλελειμμένα, οι υποδομές κακοσυντηρημένες και κατεστραμμένες.

Οι λίμνες και οι υδάτινες διαδρομές είναι ακαθάριστες, παρά το γεγονός ότι το διάστημα αυτό παρατηρούνται βροχοπτώσεις. Αρκετές κατασκευές αποτελούν παγίδες για τα μικρά παιδιά, που επισκέπτονται με τους γονείς το πάρκο, καθώς για χιλιάδες οικογένειες αποτελεί μοναδική διέξοδο για περίπατο και αθλητισμό.
Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου που γειτνιάζουν με το πάρκο όπως επίσης και ο ΑΣΔΑ αποφάσισαν να αναλάβουν τη διαχείριση, καθώς οι επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες προς το ΥΠΕΚΑ και τους αρμόδιους υπευθύνους για την εγκατάλειψη του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου δεν είχαν αποτέλεσμα.Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Αττικού Αλσους στα Τουρκοβούνι. Διαθέτει παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το πράσινο συντηρείται επαρκέστατα, ενώ οι χώροι του είναι πεντακάθαροι.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…