Newsroom

Newsroom

38 οι νεκροί και πάνω από 1600 οι τραυματίες από το σεισμό στην Τουρκία

Μεταξύ των διασωθέντων είναι και μια 35χρονη γυναίκα με τη μικρή κόρη της, στη συνοικία Μουσταφά Πασά του Ελαζίγ.

tourkey 1

Οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό ανέρχονται στους 38. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600 ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

Μια γυναίκα και το μικρό παιδί της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας.

Οι νεκροί από την καταστροφή ανέρχονται στους 38, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600 ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι και μια 35χρονη γυναίκα με τη μικρή κόρη της, στη συνοικία Μουσταφά Πασά του Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις κραυγές τους, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να τις φτάσουν, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αφού η θερμοκρασία στην περιοχή έφτανε ακόμη και τους -4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

«Μ’ ακούτε; Ερχόμαστε. Θα σας σώσουμε», ακούγεται να λέει ένας διασώστης στη μητέρα, στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση. «Παρακαλώ, βγάλτε με, δεν αντέχω άλλο. Πάρτε την κόρη μου. Δεν είμαι τίποτα χωρίς το παιδί μου», απαντά η γυναίκα.

Ο σύζυγός της 35χρονης σκοτώθηκε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης οδεύει προς το τέλος της. Οι διασώστες της AFAD συνεχίζουν τις έρευνες τους μόνο σε ένα κτίριο στο Ελαζίγ, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι τρεις αγνοούμενοι.

Ο Σοϊλού είπε επίσης ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα διευκρίνισε ότι από τους τραυματίες μόνο 104 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Οι 13 από αυτούς εισήχθησαν στην εντατική, αλλά η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη.

Η AFAD ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει στείλει περισσότερες από 10.400 σκηνές, 17.000 κρεβάτια, 37.000 κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και τρόφιμα για τους πληγέντες.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…