Newsroom

Newsroom

32 κατηγορούμενοι για τις "χρυσές μίζες" των υποβρυχίων

Στο “σκαμνί” οι 32 από τους 34 κατηγορούμενους στην υπόθεση για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων σύμφωνα με τον εισαγγελέα Εφετών Ευστάθιο Βεργώνη. Ο…

Στο “σκαμνί” οι 32 από τους 34 κατηγορούμενους στην υπόθεση για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων σύμφωνα με τον εισαγγελέα Εφετών Ευστάθιο Βεργώνη. Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή στρατιωτικών αλλά και γνωστών επιχειρηματιών οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στη υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας με την πρόταση του ζητεί να μην παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και ο Γ. Αγουρίδη για τους οποίους, φέρεται, να μην έχει επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία σε βάρος τους.

Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή των: εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου.

Τη τελική απόφαση παραπομπής ή όχι των κατηγορουμένων έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα εκδώσει βούλευμα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…