Newsroom

Newsroom

30.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν κάνει απόβαση στην Κριμαία

Αμείωτη παραμένει η ένταση στην περιοχή της Κριμαίας. Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία,…

stratos 8

Αμείωτη παραμένει η ένταση στην περιοχή της Κριμαίας. Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος είπε στον αμερικανό ομόλογό του ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από τις διαφωνίες σχετικά με την Ουκρανία.  Ο Ομπάμα από την άλλη ζήτησε από τον Πούτιν να αποδεχτεί τους όρους μιας ενδεχόμενης διπλωματικής λύσης.

Παράλληλα, ουκρανοί εθνικιστές, απαντώντας στις εκκλήσεις της νέας ηγεσίας για ενίσχυση του στρατού, συρρέουν σε κέντρα κατάταξης εθελοντών υπό την απειλή ενός χτυπήματος από τη Μόσχα, η οποία διαθέτει πλέον 30.000 στρατιώτες στην περιοχή της Κριμαίας. Πρόκειται για έναν αριθμό διπλάσιο σε σχέση με εκείνον που είχε ανακοινώσει η ουκρανική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει ανταρτοπόλεμος στην Κριμαία αν ενταχθεί στη Ρωσία και κάλεσε τη Γερμανία και άλλες χώρες να επιβάλουν αμέσως οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινοβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου με το ερώτημα της προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία. 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…