Newsroom

Newsroom

3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ερωτήματα γιατί καθυστερεί η υπόθεση – Τι λέει ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας

Τι είπε για τις καθυστερήσεις της δραματικής υπόθεσης - Τι ανέφερε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας 

patra

Τις δικές του εξηγήσεις σχετικά με την καθυστέρηση των εξελίξεων σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών στην Πάτρα έδωσε ο ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας Γρ.Λέων.

Αρχικά, ο κ. Λέων ανέφερε ότι το:«Το πόρισμα απαιτεί πάρα πολύ καιρό» και συμπλήρωσε ότι: «Αυτό που κάνουν τώρα οι τρεις συνάδελφοι ειναι κάτι που γίνεται σε πάρα πολλές υποθέσεις. Αρχικά τελειώνουν με μια έκθεση από το νεκροτομείο και στη συνέχεια συνήθως οι συγγενείς προστρέχουν σε εμάς με τον φάκελο να τους δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις κι αυτό γιατί πιθανώς μια αιτία θανάτου να μην λύνει όλα τα ερωτήματα».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι: «Είναι μια συνηθισμένη διαδικασία όχι βέβαια από τους συναδέλφους του Δημοσίου γιατι ο ρόλος τους ειναι να καταγράφουν τα ευρήματα– και έχουν καταγραφεί σωστά ειδικά στο πρώτο παιδί και ουσιαστικά θα μελετήσουν αυτό που συνήθως κάνουν ανεξάρτητοι ιατροδικαστές, θα το κάνουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι και ουσιαστικά θα βγάλουν ένα πόρισμα που ελπίζουμε να εχει ξεκάθαρες απαντήσεις» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων: «το πόρισμα απαιτεί πάρα πολύ καιρό. Οι ιατροδικαστές δεν βλέπουν ξανά μόνο την έκθεση αλλά τον πλήρη ιατρικό φάκελο του πρώτου περιστατικού. Το πρώτο παιδί είχε νοσηλευτεί για βαριά νόσο, άρα έχει γίνει σειρά εξετάσεων και λάμβανε σημαντική θεραπεία και βρισκόταν υπο συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν μαζί με ότι άλλο υλικό υπάρχει. Όλα αυτά απαιτούν πάρα πολύ χρόνο. Δεν θέλουμε το γρήγορο αλλά το σωστό».

Σε ότι αφορά τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχει πλούσιος φάκελος καθώς ήταν ένα παιδί που μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία: «Το πλεονέκτημα είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει κλείσει” είπε και ενώ χαρακτήρισε καθοριστικές τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις. Για το τρίτο παιδί είπε οτι “θα έχουμε ένα ασφαλές ελπίζω συμπέρασμα».

Ως ιατροδικαστές ο στόχος είναι να αποδοθεί η αλήθεια και να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αναφορικά με την πορεία των ερευνών γύρω απο το το θέμα ύπε οτι “υπάρχουν δύο έρευνες σε εξέλιξη : η πρώτη ειναι η ιατροδικαστική και η δεύτερη ειναι η έρευνα της αστυνομίας.. Βάσει των ευρημάτων μας θα δώσουμε ακριβή αιτία θανάτου και κάποιους πιθανούς μηχανισμούς. Αυτό θα συνδυαστεί με την αστυνομική έρευνα και είμαι αισιόδοξος θα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις” είπε  και επανέλαβε οτι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, δεν διερευνούμε απλό παθολογικό πρόβλημα”.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…