Newsroom

Newsroom

2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon” από το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank

Στο Διαγωνισμό που υποστήριξαν και προώθησαν οι Τράπεζες του Ομίλου: Bancpost S.A. στη Ρουμανία, Eurobank Bulgaria A.D. και Eurobank Serbia, δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 170 Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Ηνωμένο Βασίλειο.

58d3fba61dc5245c2d8b4675

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 17-19 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η) σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.Στο Διαγωνισμό που υποστήριξαν και προώθησαν οι Τράπεζες του Ομίλου: Bancpost S.A. στη Ρουμανία, Eurobank Bulgaria A.D. και Eurobank Serbia, δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 170 Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Ηνωμένο Βασίλειο.Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα, 17 Μαρτίου, με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της βραβευμένης στη Women in Fintech 2016 Power List, κας Έφης Πυλαρινού, με τίτλο «On the Fintech Runway», η οποία επικέντρωσε στις διεθνείς τάσεις και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους συμμετέχοντες. Τη σκυτάλη πήραν 5 εκπρόσωποι από επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας (Retail, Corporate και Digital Banking) οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους και έθεσαν συγκεκριμένες προκλήσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση 30 ιδεών οι οποίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών σχετικά με δανεισμό P2P, προγράμματα επιβράβευσης, gamification, διαχείρισης οικονομικών αλλά και χρήση επαυξημένης πραγματικότητας & Blockchain σε διατραπεζικές συναλλαγές.

Η
2η ημέρα ξεκίνησε με τη λεπτομερή παρουσίαση του API (Application Programming Interface) το οποίο δημιούργησε το IT της Eurobank ειδικά για τον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Fin Tech “Beyond Hackathon” και το οποίο είχε αυξημένη λειτουργικότητα σε σχέση με το περσινό. Μεγάλη ομάδα του ΙΤ της Τράπεζας ήταν παρούσα για την υποστήριξη των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι 35 ομάδες που σχηματίστηκαν τελικά, εκ των οποίων τέσσερις από τη Ρουμανία, τρεις από τη Βουλγαρία, και μια από τη Σερβία, εργάστηκαν εντατικά προκειμένου την Κυριακή να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή.

Το απόγευμα της Κυριακής, 19 Μαρτίου, ο Διαγωνισμός Beyond Hackathon κορυφώθηκε με τις παρουσιάσεις 35 ομάδων ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής που απαρτιζόταν, εκ μέρους της Eurobank από τους κ.κ. Σωτήρη Συρμακέζη, Γενικό Διευθυντή & Group Chief Digital & Technology Officer, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Γενικό Διευθυντή Group Corporate & Investment Banking, Ιάκωβο Γιαννακλή, Γενικό Διευθυντή Retail Banking και τους κ.κ. Βασίλη Τραπεζάνογλου για τη VIVA Wallet S.A, Γιώργο Σαλιάρη – Φασσέα για την IPG MediaBrands και Gregoire Michel για την Startupbootcamp FinTech.

Τα χρηματικά βραβεία της Eurobank για τους 3 νικητές του Διαγωνισμού (5.000€, 3.000€ και 2.000€ αντίστοιχα) απονεμήθηκαν ως εξής:

1ο βραβείο στην ομάδα φοιτητών Block17 με τους Διονύση Ζήνδρο, Θεμιστοκλή Παπαμελετίου και Κωστή Καραντία για την ιδέα τους σε ένα σύστημα εκκαθάρισης διατραπεζικών συναλλαγών βασισμένο στη τεχνολογία Blockchain.

2ο βραβείο στην ομάδα φοιτητών Hacking Squad με τους Željko Šević , Marko Jovanovic, Luka Živanović και Vladimir Simonovski από τη Σερβία για την ιδέα τους σχετικά με ένα interface τραπεζικών συναλλαγών μέσω φωνητικών εντολών βασισμένο στη πλατφόρμα Amazon Alexa.

3ο βραβείο στην ομάδα Wire Buzz με τους Δανάη Σωτηροπούλου, Γιώργο Αγγελόπουλο, Δημήτρη Πολυσίου και Αποστόλη Μποστάνη για την ιδέα τους σε ένα σύστημα υποστήριξης συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου, με δυνατότητες push notification για τους καταναλωτές.

Ειδικό βραβείο θα δοθεί στην ομάδα μαθητών Evolve που αν και εκτός συναγωνισμού, καθώς δεν πληρούσαν όλους τους Όρους του Διαγωνισμού, ενθουσίασαν κοινό και κριτές με την παρουσίασή τους και την ωριμότητά τους. Η ιδέα τους αφορούσε ένα σύστημα πληρωμών-επιμερισμού λογαριασμού ακόμα και μεταξύ αγνώστων, το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα όλους τους τρόπους ηλεκτρονικών πληρωμών και κάθε wallet της παρέας.

Ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, δήλωσε ότι «το Beyond Hackathon, στη δεύτερή του χρονιά, έφερε νέες ιδέες, κλίμα συνεργασίας και καινοτόμες προσεγγίσεις. Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους γιατί επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας για το μέλλον της χώρας μας. Φέτος είχαμε περισσότερες και πιο ποιοτικές συμμετοχές, οι οποίες αναδεικνύουν τα ταλέντα που κρύβει η χώρα μας. Ευελπιστούμε σε περισσότερες αντίστοιχες διοργανώσεις που θα παράγουν ευκαιρίες, ώστε να μείνουν κοντά μας. Αυτή τη χρονιά ενώνουμε δυνάμεις και με το egg, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από τη σύνθεση δημιουργείται υπεραξία φέρνοντας κοντά ικανούς ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα αλλά με κοινούς στόχους για καινοτόμες προσεγγίσεις σε υπαρκτά ζητήματα που μας απασχολούν όλους. Θα είμαστε δίπλα στις ομάδες που μοιράζονται το όραμά μας για διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας και ευκολότερη καθημερινότητα στους πολίτες. Είναι πλέον σαφές πως, με τις προσπάθειές μας, δημιουργείται οικοσύστημα FinTech και στην Ελλάδα. Η Eurobank θα υποστηρίξει τις ομάδες για να δούμε τις ιδέες τους να γίνονται προϊόντα χρήσιμα για εμάς και με διεθνείς προοπτικές

Ο Διαγωνισμός Beyond Hackathon υποστηρίχθηκε από παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικούς επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες mentoring στους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Κορυφαίες εταιρείες υποστήριξαν το Διαγωνισμό με in kind χορηγίες φροντίζοντας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου οι συμμετέχοντες να δουλέψουν απερίσπαστοι πάνω στις ιδέες τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com αλλά και στην Facebook σελίδα www.facebook.com/BeyondHackathon.

Λίγα λόγια για το Found.ation

Το Found.ation αποτελεί έναν δυναμικό ελληνικό επιχειρηματικό φορέα για τη φιλοξενία, εκκόλαψη και προώθηση νεοφυών εταιριών που αναπτύσσουν και προσφέρουν τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Κύριος και διαρκής στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό οικοσύστημα επιχειρηματικού και τεχνολογικού ταλέντου, το οποίο θα αποτελεί τη βάση ανάπτυξης νέων ελληνικών τεχνολογικών startups και της εξέλιξής τους, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα Acceleration (επιχειρηματικής επιτάχυνσης) που παρέχουν end-to-end υποστήριξη και καθοδήγηση, για τους πρώτους 12 με 18 κρίσιμους μήνες της δραστηριότητάς τους.

Λίγα λόγια για το The Cube

Ένας χώρος καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας όπου φιλοξενούνται καινοτόμα τεχνολογικά start ups, hackathons και meet ups της τεχνολογικής κοινότητας. Το The Cube είναι μια εξέλιξη του πρώτου co-working space της Αθήνας όπου μερικά απο τα πιο γνωστά start ups κάνανε τα πρώτα τους βήματα.

Υποστηρικτές του Διαγωνισμού Beyond Hackathon

Accenture, AgentRisk, Bancpost, AUEB/ ELTRUN, Eurobank Serbia, Google, Isobar, MasterCard, Microsoft, Norbloc, Postbank, SAP, SIG, Startupbootcamp Fintech London, Technical University of Crete, VIVA Wallet S.A., Warply, Wedia.

Community Partners

egg – enter•grow•go, Ethelon, Startup Safari

Media Partners

Huffington Post, EPIXEIRO.GR, STARTUPPER

Enablers

Βίκος, Αναψυκτικά Βίκος, Γρηγόρης, Heineken light

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

pregnant 2640994 1280

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

Ένα δεύτερο σοκαριστικό περιστατικό έγινε στην Πάτρα μέσα σε λίγες ώρες με έγκυο να χάνει…

Η ΕΡΤ έκοψε τον Πολάκη σε on air παρέμβαση για «καυτά» θέματα – Τι αναφέρει ο ίδιος (video)

ΕΡΤ Πολάκης

Η ΕΡΤ έκοψε τον Πολάκη σε on air παρέμβαση για «καυτά» θέματα – Τι αναφέρει ο ίδιος (video)

«Η τηλεοπτική χούντα ξαναχτύπησε», αναφέρεται στην οργισμένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την ΕΡΤ

«Έπιανε τα γεννητικά μου όργανα, πάγωσα σαν νεκρή» – Πρωταθλήτρια της ενόργανης μηνύει τον προπονητή της

sports 2262083 1280

«Έπιανε τα γεννητικά μου όργανα, πάγωσα σαν νεκρή» – Πρωταθλήτρια της ενόργανης μηνύει τον προπονητή της

«Με έγδυνε στο πάνω μέρος (στο κάτω φορούσα σορτσάκι) μου έλεγε να ξαπλώσω μπρούμυτα στο…

24χρονη Κινέζα influencer έσκασε από το φαγητό και πέθανε – Τι είναι η τάση Mukbang που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο (video)

Κινέζα

24χρονη Κινέζα influencer έσκασε από το φαγητό και πέθανε – Τι είναι η τάση Mukbang που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο (video)

Η 24χρονη έκανε σε live μετάδοση ένα δεκάωρο φαγοπότι όταν κατέρρευσε και έχασε τη ζωή…